Erdoğan: İsrail’in alçak saldırılarının derhal durmasını istiyoruz

Yayın tarihi: 13 Mayıs 2021 Perşembe 12:07 am - Güncelleme: 13 Mayıs 2021 Perşembe 1:39 am

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail’in Filistin’de gerçekleştirdiği saldırılara ilişkin açıklamada bulundu. Erdoğan, “İsrail’in insanlığın ortak kurumlarının kararlarına temel insan haklarına uluslararası hukuka ve insana dair her türlü değere aykırı bu eylemleri, derhal durdurulmalıdır” dedi.

Erdoğan açıklamalarının devamında şunları kaydetti:

İsrail’in saldırısına Hamas’tan misilleme

“BM Güvenlik Konseyi, derhal ve etkin tedbirlerle bu zulme dur demezse ‘Dünya 5’ten büyüktür’ diye ifade ettiğimiz çarpıklığı kayıtsız şartsız kabul ediyor demektir.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı İngilizce paylaşımda uluslararası kamuoyuna ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ne çağrıda bulundu. Erdoğan, paylaşımında, ” Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İsrail’in insanlığın ortak kurumlarının kararlarına temel insan haklarına uluslararası hukuka ve insana dair her türlü değere aykırı bu eylemleri, derhal durdurulmalıdır. BM Güvenlik Konseyi, derhal ve etkin tedbirlerle bu zulme dur demezse ‘Dünya 5’ten büyüktür’ diye ifade ettiğimiz çarpıklığı kayıtsız şartsız kabul ediyor demektir” ifadelerine yer verdi.