Erdoğan-İsrail ilişkisi kitap oldu

Yayın tarihi: 5 Mart 2024 Salı 9:00 am - Güncelleme: 5 Mart 2024 Salı 9:00 am

TELE1 ABD temsilcisi Gazeteci-Yazar Yılmaz Polat, Ankara- ABD-İsrail hattında Erdoğan Yönetimi’nin izlediği dış politikayı yazdı.

‘Yılmaz Polat’ın Sinagogda diplomasi- ABD-İsrail Hattında Erdoğan ‘ başlıklı kitabı Telgrafhane Yayınevi’den çıktı’

‘Erdoğan’ın siyasi hayatında, ABD’deki etkili Yahudi isim ve kurumların çok önemli bir rolü oldu. Erdoğan ve AKP’nin tanıtılmasında önemli rol oynadı. AKP, kuruluşundan beri en önemli stratejisini ABD’de Yahudi Lobisine dönük politikalar üzerine kurdu.

Ekonomide gidişat iyi değildi. İktidar, uluslararası faiz lobisi diye İsrail’i suçlayarak iyi bir beceriyle kamuoyunda prim yapmaya çalışırken ABD’de çare aramaya başladı. Yahudi ağırlıklı şirketleri devreye sokmayı planladı. AKP dışında hiçbir Türk Hükümeti içeride İsrail aleyhtarlığı yapıp Türkiye dışında ise Yahudi lobisinden yoğun biçimde yararlanmaya çalışmadı.
Diplomasi, New York-Manhattan’da Haham Marc Schneier’in Hampton Sinagogu’nda başladı. İsrail tarafının ‘AKP-İsrail çöpçatanlığını’ Hollywood yıldızlarından sosyetik isimlere, Körfez şeyhlerinden krallara kadar birçok isimle olan yakınlığıyla tanına Haham Schneier üstlendi.

Haham Schneier, Washington Büyükelçisi Murat Mercan’a şöyle dedi: ‘Eğer Türkiye’nin Amerikan Yahudileri, kongre, yönetim vb. ile ilişkilerini düzeltmek istiyorsanız, bunun yolu İsrail’den geçiyor.’

Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘terörist’ ve ‘işgalci’ diye suçladığı İsrail Başbakanı Netanyahu ile yıllar sonra buzları eritiyor, ikili arasında derin düşmanlık bir kenara bırakılıp, bahar havası esiyordu.’

Atlantik İslamcılığının Son Perdesi!

Kitabın önsözünü TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Gazeteci-Yazar Merdan Yanardağ yazdı.

Yanardağ,‘Atlantik İslamcılığının Son Perdesi!’ başlıklı yazısında, kitapta, ‘AKP iktidarının ABD ve Batı ile ilişkilerde yaşadığı sorunları, her zaman olduğu gibi nasıl yüz kızartıcı bir işbirlikçi siyasetle gidermeye çalıştığının ortaya koyulduğunu belirtiyor.

‘Yılmaz Polat’ın AKP iktidarı dönemindeki kitapları, bu partinin emperyalizmin bir imalatı ve bir durum tespiti olarak ifade edersek küresel Yahudi sermayesinin projesi olduğunu somut verilerle ortaya koyar. Polat’ın elinizdeki ‘Sinagogda Diplomasi / ABD-İsrail Hattında Erdoğan’ adlı kitabı, bu serinin son çalışmasıdır.

Yılmaz Polat, tam bu tarihsel dönemecin hikayesini anlatıyor. Asıl mekânı ABD ve İsrail olan yeni diplomasi macerasını, içine düşülen siyasal zavallılığı yetkin bir gazetecilik çalışmasıyla ortaya koyuyor. Tarihe ve tarihçilere not düşen, “Sinagogda Diplomasi / ABD-İsrail Hattında Erdoğan” adlı bu kitabı okuduğunuzda çok şey öğreneceksiniz’ diyor.

Kitapta, ABD’de Hanukkah gecelerinde yaşananları, Sinagogda Diplomasi’nin Washington-Ankara-Tel Aviv üçgenine etkileri ve dört yıllık Biden döneminde izlenen AKP dış politikasının ayrıntılarını bulacaksınız

Kaynak: TELE1