Erdoğan Instagram’ın kapatılmasını böyle savundu: Dijital faşizmle karşı karşıyayız

Yayın tarihi: 5 Ağustos 2024 Pazartesi 3:09 pm - Güncelleme: 5 Ağustos 2024 Pazartesi 3:19 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Instagram’ın kapatılmasını ‘AKP İnsan Hakları Eğitim Programı’nda yaptığı konuşmada, “Dijital faşizmle karşı karşıyayız” diye savundu.

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye’nin öldürülmesinin ardından Türkiye sosyal medya paylaşımlarının silinmesini gerekçe göstererek Instagrama erişimi kapattı. Instagrama erişimin kapatılmasının ardından yurttaşlar tepki gösterirken E-Ticaret verilerinde 1.9 milyar liralık düşüş yaşandı. AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Instagram’ın kapatılmasıyla ilgili yaptığı konuşmada yasağı, “Dijital faşizmle karşı karşıyayız” diye savundu.

Instagram’ın kaderi belli okuyor! Geri sayım başladı

Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar:

“Dünya siyaseti en sert virajlarından birini dönüyor. Uluslararası sistemde ciddi bir güç boşluğu var. Ahlak ve vicdan kaybıyla da karşı karşıyayız. Hepimizi ürkütmesi gereken kan, zulüm sahneleri adeta sıradan hale geldi. İnsanların kendi ortak güvenliğini tesis etmek için kurduğu normlar, kurallar günden günde irtifa kaybediyor. İtibar ve güven kaybına uğradı. Kural temelli sistemin yıkılışına hep birlikte şahit oluyoruz. Bu durumu tersine çevirecek adımlar da atılmıyor”

“BATILI ÜLKELER SOYKIRIMIN PARÇASI”

“Gazze kriziyle beraber küresel sistem iflas bayrağını çekmiştir. Gazze’de Filistin halkının maruz kaldığı soykırımı anlatmaya artık kelimeler yetmiyor. Katliam görüntülerine bakmaya inanın can dayanmıyor. Kafası kopmuş bebeklerin, babasının mezarının başında gözyaşı döken çocukların görüntülerini izlemeye hiçbirimizin kalbi dayanmıyor. 16 binden fazla çocuk öldü. 40 bin masum insan şehit edildi. İsrail Gazzelileri sadece bombalarla öldürmüyor, aç ve susuz bırakarak da katlediyor. Haydut devlet, avuç içi kadar toprak parçasına sıkıştırdığı 2,3 milyon insana karşı barbarlığın her türlüsünü sergiliyor. Bu zulüm karşısında BMGK’dan çıt yok. Batılı ülkeler zaten soykırımın parçası.”

“HANİYE’Yİ BURADA KONUŞTURALIM DEDİK”

“Haniye’nin şehit edilmesi ABD’deki alkış sahnesinden bağımsız değildir. Bütün dünya ateşkes beklerken, sonuç müzakerecinin kalleş bir şekilde şehit edilmesi olmuştur. Akıl ve izan sahibi hiçbir kimse böyle bir durumu normal karşılayamaz. İsmail Haniye’ye bir kez daha Allah’tan rahmet, Filistin halkına başsağlığı diliyorum. Haniye kardeşimizi burada konuşturalım demiştik. O planı yaparken hemen ertesi gün maalesef şehadetini duyduk. Cibiliyeti bozuk olanlar ilgimizi hazmedemedi.”

INSTAGRAMIN KAPATILMASINI ‘DİJİTAL FAŞİZM’ DİYE SAVUNDU

“İsrail vahşetini gizlemek için her yola başvuruyorlar. Sosyal medya şirketleri gemi azıya çekti adeta militanlaştı. İsrail’i eleştiren basit bir cümleyi bile kendilerine hakaret sayıyorlar. Dijital faşizmle karşı karşıyayız. Her türlü ahlaksızlığı ve terör örgütü destekçiliğini özgürlük parantezine alıp teşvik eden bu şirketler, Filistin halkının kahraman evlatlarına, direnişine açıkça savaş açmıştır. Sosyal medya şirketlerinin mafya gibi davrandıklarına şahit ediyoruz. Uyarılarımıza rağmen tüm terör örgütleri bu mecralarda istedikleri gibi at koşturuyorlar. Suç ve terör şebekeleri istedikleri propagandayı yapıyor.

Burada şirketlerin tavrı kadar rahatsız edici bir diğer durum ülkemizdeki muhalefetin kaypak tutumudur. Türkiye egemenlik hakları çerçevesinde bir adım atıyor, ancak şirketlerden önce meselenin öncesine arkasına bakmadan ‘biz bundan nasıl menfaat sağlarız’ diyen muhalefet partileri ayağa kalkıyor.

Bu platformların ayyuka çıkan sansürcülüğü, bunların karşısında kağıttan kaplana dönüşenler ülkemizi tenkit etme konusunda aslana dönüşüyorlar. Özgürlükleri savunmak böyle olmaz.

Batı’dan çok Batı’cı, İsrail’den çok İsrail’ci olan bu ev zencilerinin tek gayesi sahiplerine şirinlik yapmaktır. Bugüne kadar ev zencilerini muhatap kabul etmedik. Mücadelemizi bunların efendilerine karşı yürüttük. Biz asıl onları oynatan kuklacılara odaklanıyoruz.

Sosyal medya şirketleri bu alandaki tekel konumlarını, dünyadaki hak ve özgürlükleri desteklemek için değil toplum mühendisliği projelerini hayata geçirmek için kullanmaktadır.”

“ARZU EDİLEN İŞ BİRLİĞİNİ TESİS EDEMEDİK”

Arzu edilen iş birliklerini henüz tesis edemedik. Türkiye’nin hassasiyetlerine karşılık verilirse mesele hal yoluna girecektir.

Yeni Türkiye’nin ihtiyaçları çerçevesinde yeni reform paketlerini devreye alarak bunları karşılamaya çalışacağız. İnsan Hakları Başkanlığımızın hazırlaıdğı kitap çalışmalarının da AK Parti hükümetlerinin örnek insan hakları karnesini ortaya koyacağına inanıyoruz.”

Kaynak: TELE1