‘Deprem sensörü için 1,5 milyon bulamadılar’ Erdoğan’ın imzasıyla Türkiye, Suriye topraklarında fakülte kuruyor

Yayın tarihi: 4 Ekim 2019 Cuma 9:46 am - Güncelleme: 4 Ekim 2019 Cuma 1:32 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan kararnameye göre; Gaziantep Üniversitesi, Suriye’de 3 ayrı fakülte kuracak. Bab, Azez ve Afrin’de kurulacak fakülteler sırasıyla İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (El Bab), İslami İlimler Fakültesi (Azez) ve Eğitim Fakültesi (Afrin) olacak.

Bugünkü Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararı, 2809 sayılı Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanunu’nun ek 30’uncu ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun ek 39’uncu maddeleri gereğince verildi.

ERDOĞAN’IN İMZASIYLA KURULUYOR

2809 sayılı Kanun’un ek 30’uncu maddesi üniversitelerin yeni fakülteler veya enstitüler kurmasını düzenliyor.

2547 sayılı Kanun’un ek 39’uncu maddesinde ise “Türkiye’deki Devlet üniversiteleri, Cumhurbaşkanı(1) kararıyla yurtdışında akademik birimler ve bu kapsamda ihtiyaç duyulan sosyal tesisler kurabilir. Bu maddenin uygulanmasıyla ilgili usul ve esaslar Cumhurbaşkanı(2) tarafından çıkarılan yönetmelikle belirlenir” deniyor.

FAİK ÖZTRAK’TAN TEPKİ

Erdoğan’ın kararnamesinin ardından Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak kendisine ait sosyal medya hesabından ” Deprem sensörü için 1,5 milyon €, Tank Palet için 50 milyon $ bulamayanlar, Suriye’de fakülteler kurmak için parayı çok rahat buluyor. Suriye’de “100-150 metrekare bahçeli 250-300 metrekarelik evler” yapmak yetmedi şimdi fakülte yapıyorlar. Ne diyelim. Allah akıl, fikir versin.” dedi.