‘Erdoğan İmralı’ya heyet gönderdi’ iddiasına yanıt geldi

Yayın tarihi: 26 Nisan 2023 Çarşamba 12:29 pm - Güncelleme: 26 Nisan 2023 Çarşamba 2:03 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın PKK elebaşı Öcalan ile görüşmesi için bir heyet gönderdiği iddiasına Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın yanıt verdi. Kalın, “Böyle bir görüşme söz konusu olmamıştır” dedi.

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, dün Twitter hesabından AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın PKK elebaşı Öcalan ile görüşmesi için İmralı’ya heyet gönderdiği iddiasını paylaştı. Demirtaş, paylaşımına, “Erdoğan, İmralı’ya heyet gönderip ne istemiş olabilir sizce? İstediğini alamayınca yine hepimizi “terörle” iş birliği yapmakla suçlamaya başladı anlaşılan. Bu ikiyüzlülüğün takdirini size bırakıyorum” notunu da düştü. 

İddianın ardından Cumhurbaşkanlığı’ndan açıklama geldi. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ” ‘İmralı ile görüşme oldu’ iddiası dün ortaya atıldı, bunun açık ve net olarak yalan olduğunu ifade etmek isterim. Bunlar belli çevrelerin kendilerine siyasi pirim elde etmek için ortaya atığı iddialardır. Buradan bir netice almaları mümkün değil böyle bir görüşme söz konusu olmamıştır” ifadelerini kullandı.

Demirtaş’tan ‘Erdoğan İmralı’ya heyet gönderdi’ iddiası

İSTANBUL SEÇİMLERİ ÖNCESİ ÖCALAN’DAN MEKTUP GETİRİLMİŞTİ

Ekrem İmamoğlu ile Binali Yıldırım’ın yarıştığı 2019 İstanbul yerel seçimleri öncesi de AKP, hem Osman Öcalan’ı TRT’ye çıkarmış hem de Abdullah Öcalan’dan mektup getirtmişti. Öcalan’ın “HDP bağımsız kalmalı” mektubu sonrası Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli açıklama yapmış, mektuba uymayan HDP seçmenini hedef almıştı.