Erdoğan: Seçimden sonra herkes savrulmaya başladı, böyle olur mu?

Yayın tarihi: 13 Nisan 2019 Cumartesi 12:45 pm - Güncelleme: 13 Nisan 2019 Cumartesi 3:01 pm

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Seçimlerden sonra herkes bir yere savrulmaya başladı. Bu dava adamı olmak demek değil. Böyle olur mu?” dedi.

Önder İmam Hatip Derneği Genel Kurulu’nda konuşan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Şu anda bakıyoruz bazı yerlerde seçimlerde falan hemen anında sendika değiştirmek falan herkes bir yere savrulmaya başladı. Bu dava adamı olmak demek değil. Böyle olur mu?” dedi.

Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“BU DAVA ADAMI OLMAK DEĞİL”

“Biz rükûdan başka yerde eğilmeyecek başlar gibi bir nesli yetiştirmemiz lazım bu yolda çok çalışmamız lazım. İmam Hatipli demek aynı zamanda dava adamı olmak demektir. Öğrendiklerinden hareketle nerede durduğunun farkında olacak ve davasını hayatında yaşayacaktır. En ufak bir sarsıntı da merkezi bırakıp başka yerlere kaçmayacak. Şu anda bakıyoruz bazı yerlerde seçimlerde falan hemen anında sendika değiştirmek falan herkes bir yere savrulmaya başladı. Bu dava adamı olmak demek değil. Böyle olur mu?”

“ÇAMLICA CAMİSİ’NE BİLE GEREKSİZ DİYECEK KADAR SAVRULDULAR”

“Son dönemde aslında en büyük medeniyet davamızda omuz omuza olmamız gerekirken başka bir yana savrulduklarını görüyoruz. Ülkemize kazandırdığımız en büyük cami olan Çamlıca Camisi’ne bile gereksiz diyecek kadar savrulduklarını görüyoruz. Sadece şurada şu Fatih içerisinde 400’e yakın mescit kapatılmıştır. Bu CHP zihniyeti tarafından kapatıldı. Bunları onlar yaptı biliyoruz. Kalkıp da altı oka yedince bir ok ilave etmek suretiyle oradan bir şey kapanlar bunları söylerlerse her halde milletim de onlara gereken dersi verecektir.

Büyük Çamlıca Cami başta olmak üzere ortaya konan yanlış tavırların hiçbir zaman izahı olmaz. Seçimlerde başlayan iş birliği öyle anlaşılıyor ki hızla tüm alanlara yayılıyor.”