Erdoğan ile Putin telefonda görüştü

Yayın tarihi: 21 Nisan 2020 Salı 5:52 pm - Güncelleme: 21 Nisan 2020 Salı 5:52 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı  Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Görüşmede, Kovid-19 salgınına karşı mücadelede iş birliği, ikili ilişkiler ve bölgesel gelişmelerin ele alındığı öğrenildi.  Erdoğan  ile Putin’in iki ülke arasında ve bölgesel meselelerde yakın iş birliğini sürdürme konusunda mutabık kaldığı kaydedildi.

Sputnik’in aktardığı habere göre, görüşmeye ilişkin Kremlin’den yapılan açıklamada, pandemi döneminde Rusya ve Türkiye vatandaşlarının evlerine dönebilmeleri için aralarındaki mevcut koordinasyonu devam ettireceklerini belirttiler.

SURİYE GÜNDEMİ

Açıklamada, Suriye’deki durumu da ayrıntılı bir biçimde ele alındığı da belirtildi. Taraflar, Soçi Mutabakatı’na ek olarak 5 Mart’ta İdlib’e ilişkin imzaladıkları protokolde yer alan maddelerin yerine getirilme sürecini de konuştular.

Açıklama şöyle devam etti: “Suriye Arap Cumhuriyeti’nin egemenliği ile toprak bütünlüğünün koşulsuz bir biçimde gözetilmesi gerektiği teyit edildi. Rusya ve Türkiye’nin (Suriye konusunda) askeri ve diplomatik kanallar üstünden yakın işbirliğini sürdürmesinin önemi de vurgulandı.”

Görüşmede, nükleer enerji alanındaki ortak projelerin yerine getirilmesi de dahil olmak üzere ekonomi, tarım ve taşımacılık alanlarında yapılan işbirliğini değerlendirdiği de belirtildi.