Erdoğan ile Macron görüştü

Yayın tarihi: 2 Mart 2021 Salı 10:19 pm - Güncelleme: 2 Mart 2021 Salı 10:19 pm

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Fransa Cumhurbaşkanı Macron arasında yapılan görüşmenin ardından Türkiye ile Fransa ilişkilerinin ve bölgesel konuların ele alındığı duyurdu.

Fransa’nın koronavirüsle mücadelesini yakından takip ettiklerini dile getiren AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ülkem ve milletim adına salgında hayatını kaybeden Fransa vatandaşları için taziyelerimi sunuyorum” dedi. Erdoğan, bu sene Ankara Anlaşması’nın 100’üncü yılı olduğuna değinerek, Türkiye-Fransa ilişkilerinde liderler arasında tesis edilen diyaloğun her zaman büyük rolü olduğunu ifade etti.

Birinci Fransuva ve Kanuni Sultan Süleyman tarafından mektup teatisiyle temelleri atılan bu dostluk ilişkisinin pek çok badireden başarıyla geçtiğini ifade eden Erdoğan, Türkiye-Fransa iş birliğinin çok ciddi bir potansiyeli olduğuna inandığını söyledi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İki güçlü NATO müttefiki olarak Avrupa’dan Kafkaslara, Ortadoğu’ya ve Afrika’ya uzanan geniş coğrafyada güvenlik, istikrar ve barış çabalarına önemli katkılar sağlayabiliriz. Ülkelerimizi, vatandaşlarımızın can ve mal emniyetini tehdit eden terör örgütleriyle mücadelede de ortaklaşa atabileceğimiz adımlar var. Tüm bu hususlarda Türkiye ve Fransa’nın dayanışma içinde hareket etmesini arzu ediyoruz” diye konuştu.