Erdoğan ile Bakan Bilgin ‘asgari ücret’ açıklamasında çelişti

Yayın tarihi: 21 Aralık 2022 Çarşamba 12:46 pm - Güncelleme: 21 Aralık 2022 Çarşamba 2:13 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Erdoğan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yüklendi. Ayrıca Erdoğan, Bakan Vedat Bilgin’in “Görüşmeler devam ediyor” demesinden hemen sonra “Asgari ücreti yarın açıklayacağız” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM’de partisinin haftalık grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan buradaki konuşmasında, önceki gün “İmamoğlu ile baba-oğul gibiyiz” diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yanıt verdi.

BAKAN BİLGİN İLE ÇELİŞTİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, AKP grup toplantısından önce salona girerken gazetecilere yaptığı açıklamada üç görüşmenin yapıldığı asgari ücretle ilgili, “Görüşmelerimiz devam ediyor, maalesef dün sonuçlanamadı” ifadelerini kullandı. Bilgin, dördüncü asgari ücret toplantısının ne zaman yapılacağına ilişkin ise, “Tarih henüz belli değil, görüşmeler devam ediyor” diye konuştu.

Bakan Bilgin’in bu demecinden dakikalar sonra kürsüde grup konuşmasını yapan AKP’li Cumhurbaşkanı  Erdoğan ise, “Büyük ihtimalle yarın asgari ücret konusunu da bakanımla bugün görüşmeleri yapmak suretiyle inşallah açıklayıp onu da yoluna koymuş olacağız” dedi.

Erdoğan Türk-İş’in asgari ücret teklifine kapıyı kapattı

KILIÇDAROĞLU’NA ‘İMAMOĞLU’ YANITI

* Daha bismillah demeden altı kafadan altı ayrı sesin çıktığı, herkesin birbirinin arkasından iş çevirdiği, kavganın gürültünün ayyuka yükseldiği bir garip masaya bu millet geleceğini teslim etmez. Geçtiğimiz hafta hakimlere hakaret iddiasıyla, yani siyasi duruşuyla değil, bireysel eylemi sebebiyle ceza alan bir şahıs, bu konuda sergilenen tavırlar… Yasak kararını akıl almaz bir sevinçle kucaklaşarak, bayram havasıyla kutlayanları mı ararsınız? Bu konuda yapılan mitingi sosyal medyadan duyduğu genel başkanlar mı ararsınız? Siyasi mühendislik yapanlar mı ararsınız? Bireysel bir suçu ülkemizdeki siyasi yönlendirmek için kullanan yabancılar mı ararsınız?

* CHP’nin başındaki zat, dün çıkmış “biz baba – oğul gibiyiz” diyor. Bunları duyunca doğrusu biz de içimizden “Bay Kemal, oğluna sahip çık. O kendisine başka ebeveynler arama peşinde” demeden duramadık. Altılı Masa’nın da, yanında yöresinde kendine yol açmak için dolananların da hangi oyunu çevirdikleri bizi ilgilendirmiyor. Biz kendi işimize bakacağız.

KILIÇDAROĞLU NE DEMİŞTİ?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu önceki gün partisinin grup toplantısında gündemi değerlendirmiş, toplantıya İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da katılmıştı. Kılıçdaroğlu, “Ekrem İmamoğlu ile baba oğul ilişkisi içindeyiz” demişti.

Kılıçdaroğlu noktayı koydu: İmamoğlu ile baba oğul gibiyiz

ASGARİ ÜCRET

* İnşallah Bakanımızla konuşmak suretiyle yarın asgari ücret konusunu açıklayıp onu da yoluna koyacağız.