Erdoğan için atılan bu slogan Bahçeli’yi çok kızdıracak

Yayın tarihi: 9 Temmuz 2021 Cuma 3:08 pm - Güncelleme: 9 Temmuz 2021 Cuma 4:32 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyarbakır’da partisinin Genişletilmiş İl Danışma Toplantısı’nda konuştu. Cumhuriyet Halk Partisi’nin “Doğu masası” projesine değinen Erdoğan, “Ülkenin ve bölgenin gerçekliklerinden habersizler” dedi. Erdoğan’ın konuşma yaptığı sırada salondan yükselen “Biji Serok Erdoğan” sloganları ise akıllara eski başbakan Ahmet Davutoğlu ve Devlet Bahçeli’yi getirdi.

Erdoğan, cuma namazının ardından partisinin Genişletilmiş İl Danışma Toplantısı’nda konuştu. Konuşmasının büyük bir bölümünü CHP’ye ayıran Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

2023’e giden süreçte de bizi ağır imtihanların beklediği anlaşılıyor. Başını CHP’nin çektiği her kesim nefret söylemleriyle kirli planlara destek veriyorlar. Son günlerde CHP’li siyasetçilerin hezeyana varan beyanlarında ciddi artış yaşanıyor. Nasıl FETÖ’cülerin sözcülüğünü yapmışlarsa şimdi de suç örgütlerinden karanlık sosyal medya mecralarından medet ummaya başladılar. Kimi taşeron basın yayın organlarını da yedeklerine alarak AK Parti’ye Cumhur İttifakı’na karşı yalan ve çarpıtma üzerine kurulu psikolojik harekat yürütüyorlar. Kendi pisliklerini bize bulaştırmaya çalışıyorlar.

‘DOĞU MASASI’ YANITI

Sadece milletten kopuk değiller. Ülkenin ve bölgenin gerçekliklerinden de habersizler. Şimdi yeni bir adım atıyorlar. Neymiş ‘Doğu Masası’. Neredeydiniz bu güne kadar? Biz bu güne kadar ne Doğu’dan ne Güneydoğu’dan korktuk. Kol kola girdikleri örgütün güdümündeki partinin bölge insanının umutlarına verdiği zarardan habersizler. Kafalarına geçirdikleri at gözlüklerinden sadece kendi sığ dünyalarını görüyor, çıkarlarından ikballerinden başka hiçbir şeyi umursamıyorlar.

“KAYAHAN SANKİ BİZİM İÇİN BESTELEMİŞ”

Erdoğan, konuşma yaptığı sırada salondan yükselen “Bizimkisi Bir Aşk Hikayesi” şarkısının ardından “Bir insanın kalbinde ve kafasında ne varsa dil onu söyler. İşte az önce siz Kayahan’ın sanki bizim için bestelediği parçayı okudunuz. Siz ne güzel gençlersiniz” dedi.

Öte yandan Erdoğan’ın konuşmasını kesen AKP’liler “Biji Serok Erdoğan” sloganı attı. Ahmet Davutoğlu’nun başbakan olduğu dönemde atılan “Biji Serok Ahmet” sloganına MHP lideri Devlet Bahçeli sert tepkiler göstermişti. Erdoğan’ın konuşması esnasında yükselen bu slogana Bahçeli’nin tepki verip vermeyeceği merak konusu oldu.