Erdoğan: Hiçbir zaman imam hatipçi olmadım

Yayın tarihi: 15 Ekim 2021 Cuma 5:03 pm - Güncelleme: 15 Ekim 2021 Cuma 5:22 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “İmam hatip mezunuyum ama hiçbir zaman imam hatipçi olmadım. Çünkü böyle bir şeyi yanlış buluyorum” dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, “70. Yılında İmam Hatip Okulları ve Türkiye’de Din Eğitimi Uluslararası Sempozyumu”nun açılışında konuştu. Yine ve yeniden Gezi Direnişi’ni hedef alan Erdoğan, imam hatiplerin kuruluşundan itibaren demokrasinin mihenk taşı olduğunu söyledi. Erdoğan, “Ben imam hatip mezunuyum, çocuklarımı imam hatipte okuttum ama hiçbir zaman imam hatipçi olmadım” ifadelerini kullandı.

Gezi Direnişi’ne ilişkin ‘bira içtiler’ iddiasını yineleyen Erdoğan “Ağaç ve çevre bahanesi altında başlattıkları gezi olaylarıyla sokaklarımızı ateşe ve kana bulamaya kalktılar. Bezmialem Valide Sultan Camii’nin içine ayyaşları doldurarak bira kutularını camimizin halıları üzerine sere serpe göndererek oradan evet Dolmabahçe’deki ofisimize kadar kanal açarak oradan da Taksim’e gezicilerle yürümek suretiyle biliyorsunuz bunlar çılgınlıkların en alçakçasını yaptılar” dedi.

Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

“Millet bırakın camide namaz kıldıracak imamı, ölüsünü yıkayacak ve onun namazını kıldıracak kimseyi bulamıyordu. Türkçe ezan garabeti de insanımızın tahammül sınırlarını zorlayan bir hal almıştı. Demokrat Parti’nin iki vaadi ezanın aslına döndürülmesi ile İmam hatiplerin açılması olmuştu. Merhum Menderes’in hayata geçirdiği ilk icraatı ezan-ı Muhammed’in aslıyla okunmasıdır.

“CHP İMAM HATİP OKULLARINI AÇTIRMAMAK İÇİN AYAK DİREDİ”

Menderes ve arkadaşlarının hayırla yad edilmesinde diğer konu da imam hatiplerin açılmasıydı. Ancak CHP bürokrasisi imam hatip okullarını açtırmamak için ayak diremiştir.

17 Ekim 1951’de 7 ilde imam hatip okulları açılmıştır. 3 yıllık lise bölümleri 1954’de açılmış. Yüksek okul olarak yüksek İslam enstitüleri 1959’da kurulmuştur. 12 Mart muhtırasında orta okul kısımları kapatılıp, lise kısımları 4 yıla çıkarılmıştır.

MSP’nin yoğun gayretleriyle 1974’de ortaokul bölümü yeniden açılmış 29 ilave ile okul sayısı 101’e çıkmıştır. 28 Şubat döneminde vesayetçilerin hedefi olmuş, 8 yıllık kesintisiz eğitim dayatmasıyla ortaokul kısmı kapatılırken katsayı zulmü ile üniversite hayallerine set çekilmiştir.

“ÇILGINLIKLARIN EN ALÇAKÇASI…”

Kefenimizi giyerek siyaset yolculuğunda bizden öncekiler gibi elbette biz de çok zorluklarla karşılaştık. Türkiye’nin iktidar partisini uyduruk gazete kupürleri üzerinden kapatmaya yeltendiler. 367 garabetini ortaya attılar. Cumhuriyet mitingleri adı altında vesayete uygun ortam hazırlamaya çalıştılar. Türkiye’yi kaosa ve istikrarsızlığa sürüklemek istediler. Ağaç ve çevre bahanesiyle Gezi olaylarıyla sokaklarımızı ateşe ve kana bulamaya kalktılar. Bezmialem Valide Sultan Camii’nin içine ayyaşları doldurarak bira şişelerini halıya sere serpe serperek, oradan Taksim’e gezicilerle yürümek suretiyle çılgınlıkların en alçakçasını yaptılar.

17-25 Aralık’a meşru hükümeti devirmeye çalıştılar. 15 Temmuz gecesi kanlı bir darbe girişiminde bulundular. Çukur ve hendek terörüyle vatan topraklarına göz diktiler. Ekonomik tetikçileriyle Türkiye’nin şahlanışını durdurmaya teşebbüs ettiler. Hamdolsun bu saldırıların tamamını püskürttük. Milletin sandıkta verdiği emaneti ne terör örgütlerine, ne ekonomik tetikçilere ne de gözünü kan bürümüş kifayetsiz muhterislere asla bırakmadık.

Gerektiğinde bedel ödedik, sıkıntı çektik ama zalimler karşısında asla boyun eğmedik. Bir avuç seçkinin baskı kurmasına müsaade etmedik.

İmam hatip okulları örneğinde olduğu gibi pek çok hususta rabbimizin müjdesine mazhar olduk. 28 Şubat’ta kapasına kilit vurmak istenen bu okullar bugün en çok tercih edilen okullar içinde yer alıyor. Bu okullarımızda okuyan evlatlarımızın sayısı 1 milyon 415 bine ulaştı.”