Erdoğan: HDP’yi niye almadınız ya?

Yayın tarihi: 17 Şubat 2022 Perşembe 3:05 pm - Güncelleme: 17 Şubat 2022 Perşembe 3:09 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan belediyelerin suda ‘en az KDV indirimi kadar’ indirim yapması gerektiğini söyledi. Muhalefete yine altılı toplantı üzerinden HDP’yi işaret ederek hedef aldı. 

AKP Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan belediyelerden ‘suda indirim’ isteyerek, “Belediyeler su tarifelerinde en az KDV kadar indirim, şartları uygun olanlar daha fazla indirim yapsın. Vatandaşımıza su parasında İstanbul yüzde 25’in üzerinde zam talebiyle geldi. Ağırlık bizde olduğu için bunların zam talebine evet demediler. Vatandaşımızın bu noktada huzurunu istiyoruz. Suya ve ekmeğe indirim getireceğiz” dedi.

Muhalefeti de altılı zirve üzerinden hedef alan Erdoğan’ın açıklamalarından başlıklar şöyle:

‘ÖNÜMÜZÜ KESMEK İSTİYORLAR’

“2023 ülkemiz ve milletimiz için bir dönüm noktası olacaktır. Milletimiz girdiğimiz hiçbir mücadelede bizi yalnız bırakmadı. Türkiye’nin önünü kesmek için siyasi ve ekonomik güçlerini sonuna kadar kullanıyorlar. Milletimizin 2018’den beri devam eden ekonomik dalgalanmalar nedeniyle sıkıntı yaşadığını biliyoruz. Elektrik tarifeleri konusunda ilgili kurumlara vatandaşlarımız lehine değerlendirme yapılması talimatını verdik.

‘AK PARTİLİ BELEDİYELER İNDİRİM YAPACAK’

Belediye Başkanlarımız su tarifelerinde en az KDV kadar indirim yaparak, enflasyonla mücadelemize katkıda bulunmalıdır. AK Partili belediyelerin olduğu yerlerde su tarifesinde en az yüzde 7 indirim yapacağız. Fırsatçılık ve açgözlülük yaparak halkımızı mağdur edenleri affetmeyecek, hesabını soracağız.

Erdoğan ekonomik krizi kabul etti

‘HDP’Yİ NİYE ALMADINIZ YA?’

Son günlerde Kılıçdaroğlu bize meydan okuyor. ‘Karşıma çıkın’ diyor. Biz sandıkta Kılıçdaroğlu’nun karşısına çok çıktık. Bizim öyle yuvarlak masalarda işimiz yok. Oralarda neler görüşüyorsunuz hepsi ortada, o masadan bir şey çıkmaz. O masadan bir şey çıkmaz. Unutkanlığınıza geldi galiba HDP’yi niye almadınız ya? Bak arkadaşlarımız güzel söylüyor. Herhalde masanın altında mı kaldılar ne oldu? Herhalde şimdi de bir ziyarete gidersin. Git ki unutulduklarını anlamasınlar. Ama bizim böyle bir derdimiz yok.

İBB’nin yoksullara dağıtmak için topladığı 6,2 milyon liraya el konuldu

‘SIKINTILAR VAR AMA…’

2023’te milletimiz zatı da, temsilcisi olduğu projeyi de siyasetin tozlu raflarına kaldıracaktır. Biz ekonomide oynanan oyunların farkındayız. Sıkıntılarımız var ama sahip olduğumuz avantajlar çok daha fazla ve kıymetli. Cumhur İttifakı ile birlikte kalkınma mücadelesini tarihimizin en üst seviyesine çıkarmayı başardık. Ülkemizi dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri haline getirene kadar bu mücadeleden vazgeçmeyeceğiz.”

Erdoğan’dan 6’lı zirveye: HDP’yi çıldırtıyorlar, bunlardan bir şey çıkmaz