Erdoğan Hamas’ı Kuva-yi Milliye’ye benzetti, Naim Babüroğlu sert çıktı: Tarihe çok büyük haksızlık

Yayın tarihi: 23 Nisan 2024 Salı 12:50 am - Güncelleme: 23 Nisan 2024 Salı 1:00 am

Haber: CEREN URAL

Emekli Tuğgeneral Dr. Naim Babüroğlu, TELE1’de katıldığı Türkiye’nin Gündemi programında AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Hamas’ı Kuva-i Milliye’ye benzetmesine, “Tarihe haksızlık” dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Hamas’ı Kuva-i Milliye’ye benzetmesine TELE1’de yayınlanan Türkiye’nin Gündemi programında tepki gösterdi. Babüroğlu Erdoğan’ın açıklamalarına, “Kuva-i Milliye denilince Atatürk ve arkadaşları akla gelir. Kuva-i Milliye cumhuriyeti kuran kadronun kökü demektir. Atatürk ilke ve devrimlerinde Kuva-i Milliye’nin kökü vardır. Hamas’la Kuva-i Milliye yan yana getirilemez. Tümüyle birbirine zıttır. Kuva-i Milliye işgalci milletlere karşı savaşan ayrıştırıcı değil birleştiricidir. Hamas ayrıştırıcıdır” dedi.

Erdoğan, Dolmabahçe’de Hamas lideri Haniyye ile görüştü

“HAMAS İSRAİL’İN ÖNÜNÜ AÇTI”

Babüroğlu, “Sözde Arap baharı, gerçekte kanlı sonbahar olduğunda Hamas ABD ile iş birliği yaparak muhalifleri desteklemiştir. Ne demek bu? İsrail’e destek vermiştir demek. Kuva-i Milliye’nin ruhuna terstir bu. Sonra bunu Kuva-i Milliye’ye benzetmeye çalışıyoruz. Bu tarihe çok büyük haksızlıktır” ifadelerini kullandı.

Kaynak: TELE1