Erdoğan: Güvenli bölge olmazsa kapıları açarız…

Yayın tarihi: 5 Eylül 2019 Perşembe 2:37 pm - Güncelleme: 5 Eylül 2019 Perşembe 4:26 pm

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, AKP İl Başkanlığı toplantısında konuştu. Erdoğan, Suriye’de oluşturulması beklenen güvenli bölgeye ilişkin olarak, “Suriye’de güvenli bölge teklifimize çok güzel diyorlar. Öyleyse gelin, süratle bu konutları yapalım. Batı verilen sözü tutmadı. Güvenli bölge olmazsa kapıları açmak zorunda kalırız” dedi.

Erdoğan şunları kaydetti:

“Muhalefet ‘Geldiğimiz anda Suriyelileri kovacağız’ diyor. Bunlar mandacı zihniyet. Biz ensar olmaya talip olduk. Varil bombalarından kaçıp bize sığınanlara kucak açtık. Batı ülkelerinden 100 mülteciye kapı açanlar gibi yapmadık. Güvenli hale getirdiğimiz bölgelere dönen Suriyeli kardeşlerimizin sayısı 350 bini buldu. Güvenli bölge teklifimize çok güzel diyorlar. Öyleyse gelin, süratle yapalım.

Batı verilen sözü tutmadı. Güvenli bölge olmazsa kapıları açmak zorunda kalırız. Oldu oldu, olmadı biz de kapıları açmak zorunda kalırız. Ya destek verecekseniz verin vermeyecekseniz kusura bakmayın. Eylülün son haftasına kadar güvenli bölgeyi fiilen başlatmakta kararlıyız. Bu işe başlayacağız. Hedefimiz yaklaşık 1 milyon Suriyeli kardeşimizi güvenli bölgede iskan etmektir.”