Erdoğan görüşmesinden sonra Trump’tan Türkiye açıklaması

Yayın tarihi: 15 Ocak 2019 Salı 6:59 am - Güncelleme: 15 Ocak 2019 Salı 6:59 am

ABD Başkanı Donald Trump, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la görüşmesine ilişkin açıklama yaptı. Trump: Erdoğan’la, ABD ile Türkiye arasındaki ekonomik gelişmeleri ele aldık.

ABD Başkanı Donald Trump’tan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı telefon görüşmesine ilişkin açıklama geldi.

Trump, Twitter hesabından yaptığı açıklamada; “IŞİD’in kalıntılarıyla mücadeledeki son iki haftalık başarımız ve 20 mil güvenli bölge dahil tüm meselelerde nerede durduğumuzu bildirmek üzere Cumhurbaşkanı Erdoğan ile konuştum. ABD ile Türkiye arasındaki ekonomik gelişme hakkında konuştuk, büyük ölçüde genişleme potansiyeli var.” ifadelerine yer verdi.


Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump arasında bir telefon görüşmesi gerçekleşmişti. İkili ilişkilerin yanı sıra Suriye’de yaşanan son gelişmelerin ele alındığı görüşmede, Erdoğan, mevkidaşının Suriye’den çekilme kararını memnuniyetle karşıladıklarını ifade etmişti. Erdoğan, bu çerçevede Türkiye’nin, NATO’da müttefiki olan ABD’ye her türlü desteği vermeye hazır olduğunu hatırlatmıştı.

Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders da Erdoğan ile Trump arasındaki telefon görüşmesine ilişkin yazılı bir açıklama yapmıştı. Sanders, Erdoğan ile Trump arasındaki görüşmede, ABD’nin Suriye’den geri çekilmesi de dahil ikili ilişkilerin ele alındığını bildirmişti. AA