Erdoğan ‘giderlerse gitsinler’ demişti! 2 bin doktor daha başvuru yaptı

Yayın tarihi: 30 Eylül 2022 Cuma 11:11 am - Güncelleme: 30 Eylül 2022 Cuma 11:27 am

Türk Tabipleri Birliği (TTB), yurt dışına gitmek için ‘iyi hal belgesi’ başvurusu yapan doktor sayısının bin 938’e ulaştığını açıkladı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın doktorlar için sarf ettiği “Açık konuşuyorum, açık konuşmayı severim. Varsın gidiyorlarsa gitsinler. Bizler de üniversiteleri yeni, bitiren doktorlarımızı buralarda istihdam ederiz, buralarda onlarla devam ederiz” ifadelerinin uzun süre gündemde tartışılmasının ardından Türk Tabipleri Birliği, eylül ayında 255 hekimin ‘İyi Hal Belgesi’ için başvurduğunu, 2022’nin dokuz ayında toplam başvurunun bin 938’e ulaştığını açıkladı.

Erdoğan “Gidiyorlarsa gitsinler” çıkışından geri adım attı

SOSYAL MEDYADAN PAYLAŞTILAR

TTB sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında, 2022 yılında ‘İyi Hal Belgesi‘alanların bin 14’ü uzman hekim, 924’ü ise pratisyen hekimlerden oluştuğunu belirtti. TTB tarafından yapılan açıklamada ise, “Hükümetlerin görevi daha iyi-güvenli koşullarda çalışmak, yaşamak için çözüm arayan yurttaşlarına hakaret etmek değil; onlara siyasal, ekonomik, sosyal açıdan daha iyi bir yaşam sunmaktır” denildi.

Öte yandan, 2021 yılında toplam bin 405 hekim yurt dışına gitmek için bu belgeyi almıştı.

İşte o paylaşım:

Erdoğan’ın giderlerse gitsinler dediği doktorlar için bakanlıktan atama ilanı!

İYİ HAL BELGESİ NEDİR?

Bu belge, yurtdışına eğitim ve çalışma amaçlı giden tüm personele verilen bir nevi temiz kâğıdıdır. Belgede kişinin diploma tescil bilgileri ile ülkemizde çalıştığı sürede disiplin cezası alıp almadığı yer almaktadır. Başvuru sahibi ilgili ülke makamlarına bu belgeyi sunarak eğitim ya da çalışma izni almaktadır.