Erdoğan: Gençleri kazanmak için önce dinlemek gerek

Yayın tarihi: 12 Temmuz 2021 Pazartesi 4:45 pm - Güncelleme: 12 Temmuz 2021 Pazartesi 5:14 pm

Türkiye Gençlik Zirvesi’nde konuşan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençleri tanımayanın muhalefet olduğunu öne sürdü.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde Türkiye Gençlik Zirvesi’nde konuştu. Erdoğan konuşmasında “Dün kılıçla yol açan sizlerdiniz. Kalemle medeniyet inşa eden sizlerdiniz. Yarın bilgisayarla geleceğin kodlarını yazan da sizler olacaksınız” ifadelerini kullandı.

Anketlere ve gençlerin kendisine yönelik eleştirilerine rağmen Erdoğan, konuşmasında basının ve muhalefetin gençliği tanımadığını öne sürdü, “Gençliği tanımak yerine, genci tanımlamaya çalışıyorlar” dedi.

Erdoğan, “Ülkemizde bir kısım medya ve muhalefet gençleri tanımak yerine genci tanımlamaya çalışıyor. Kendi o dar kalıplarına göre yaptıkları genç tanımı milyonlarca insanı yaftalıyor. Gençlerle ilgili konuşan hiç kimsenin gençlerimizi kendi meşrebince yaftalamaya hakkı yoktur. Gençleri kazanmak için önce onları dinlemek, onlara kulak vermek, onlarla duygudaşlık gerekir” ifadelerini kullandı.

“Millet olarak ufku ve vizyonu açık pırıl pırıl gençlere sahibiz” diyen Erdoğan, Türkiye’nin güçlendiğine, geliştiğine dair söylemlerine devam etti: “Ne diyorlar? Ne olacak bu gençlerin hali diyerek sürekli şikayet edenlere inat bizim gençlerimiz okuyor, araştırıyor, güçlenen Türkiye’nin vatandaşları olarak kendilerini geleceğe hazırlıyor. Her açıdan daha donanımlı, özgüven ve ahlak sahibi, dava taşını gediğine koyacak bir gençlik geliyor. Kendilerine güvendiğimiz gençlerimizin başarı grafiği yükseliyor.”

“YARIN BİLGİSAYARLA GELECEĞİN KODLARINI YAZAN DA SİZLER OLACAKSINIZ”

Erdoğan konuşmasında “Gençlerin kanı üzerinden kendilerine ikbal devşirmeye çalışanlara 19 yıldır fırsat vermedik, bundan sonra da fırsat vermeyeceğiz” ifadelerini kullanarak gençlerin kanı üzerinden siyaset yapılmasını eleştirdi. Erdoğan konuşmasının devamında ise kılıçlı, savaşlı, kanlı söylemden geri durmadı. Erdoğan, “Sizlerden sabırla, yılmadan inandığınız değerler uğruna mücadele etmenizi istiyorum. Çanakkale Zaferi’nden 15 Temmuz destanına kadar her yerde siz vardınız, inşallah bundan sonraki destanları da siz yazacaksınız. Dün kılıçla yol açan sizlerdiniz. Kalemle medeniyet inşa eden sizlerdiniz. Yarın bilgisayarla geleceğin kodlarını yazan da sizler olacaksınız” ifadelerini kullandı.