Erdoğan: Gençler ben de aşığım sizlere

Yayın tarihi: 15 Mart 2021 Pazartesi 2:58 pm - Güncelleme: 15 Mart 2021 Pazartesi 7:25 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Siyasette de kötü örnekler vardır, olacaktır. Kendi birikimleriyle siyaset basamaklarını tırmanmak yerine başkalarının emeğinin üstüne basarak yükselmek isteyenleri göreceksiniz. Oldu mu geçmişte? Sakın örnek almayın” ifadelerini kullandı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, AKP Gençlik Kolları 6. Olağan Kongresi’nde konuştu.

Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle:

“Gençlik kollarımızda görev alan kardeşlerimin her birini ayrı ayrı tebrik ediyorum.

Sizler, bozgunculara karşı kardeşliğimizin, bölücülere karşı birliğimizin, yıkıcılara karşı inşa ve ihya hareketimizin teminatısınız.

İnanıyorum ki İzmir 2023’te gümbür gümbür gelecek. Gençler ben de aşığım sizlere.

Gençlik Kollarımız her yıl saflarına 750 bin yeni üye katıyor. Önümüzdeki dönemde sizlerden iftihar verici haberler almayı diliyoruz.

Gençler, gençlik kollarımız bilir misiniz şu anda Türkiye’nin tüm siyasi partilerinde üye kaydı noktasında bir numaradır. Yaş konusu olmamış olsa sayı bir milyonda kalmaz. Hanımlarda da 5.5 milyon. Hanımlarda da hepsi arkadan nal topluyor. Toplamda da 11.5 milyonu aşan üye kaydına sahibiz.

AK Parti olarak Türkiye’ye çağ atlatan mücadeleyi yürütürken kadınlarımızı ve gençlerimizi daima yanımızda bulduk. Ülkemizi 18 yılda cumhuriyet döneminin tamamında yapılan hizmetlerin 5 katını, 10 katını kazandıran AK Parti’nin farkı buradan geliyor.

Sizler bir siyasi partinin gençlik kolları mensupları olmasının yanında yarının büyük ve güçlü Türkiye’nin önderleri olacaksınız.

Sadece geçtiğimiz asrın başından bu yana verdiğimiz mücadelelere baktığımızda gördüğümüz şudur; sizler Asım’ın neslisiniz. Yemen’de, Kudüs’te siz vardınız, siz. Balkanlar’da, Çanakkale’de siz vardınız. Gaziantep’te, Maraş’ta siz vardınız. İstiklal Harbimizde Sakarya’da İzmir’de siz vardınız. Kıbrıs’tan Irak’a ve Suriye’ye kardeşlerimizin imdadına yetiştiğimiz her yerde siz vardınız. Ülkemizi bölmek isteyen PKK’lı alçakların karşısına dikilen Yasin Börüler Eren Bülbüller sizlerdiniz. 15 Temmuz gecesi meydanı hainlere bırakmayan sizlerdiniz. Çünkü siz Asım’ın nesliydiniz. Çünkü siz bu toprakları bin yıldır vatan haline getirmek için gözlerini kırpmadan ölümün üzerine giden kahramanlardınız.

“HAYALLERİNİZN PEŞİNDEN KOŞMANIZI İSTİYORUM”

Sizlerle her bir araya gelişimde ısrarla hayal kurmanızı ve hayallerinizin peşinde koşmanızı istiyorum.

Bizim gençlerimize asırlarca hayal kurmayı unutturmak için çalıştılar. Sadece kendilerine sunulan hayatla yetinen nice nesillerin imanını da istikametini de enerjisini de gasp etmeye kalktılar. Uzunca bir süre bizi oyalamayı da başardılar. Ne zamanki yeniden hayaller kurmaya başladık, etrafımızdaki sis bulutu dağılmaya, gerçek gücümüzü görmeye başladık. Nice fikir ve sanat insanımız ömrünü bu yolu açmaya vakfetmiştir.

KILIÇDAROĞLU’NU HEDEF ALDI

Bizler siyasi hareketimiz boyunca vesayetle mücadele ederek, darbelere karşı direnerek asırlık oyunu bozmanın gayretleri içinde olduk. 15 Temmuz gecesini unutmayın. Bu kardeşiniz Atatürk Havalimanı’na indiğinde orada biri vardı. O birisi tankların arasından kaçıp Bakırköy Belediyesi’ne sığındı. Daha sonra ne dedi? ‘Haberim olsaydı beklerdim’ dedi. Hayatın korkuyla geçmiş. Korkaksın, bitiksin. Senin öyle bir derdin yok. Bu işler korkakların, bitiklerin işi değil. Bu iş yürek ister, sandalda kürek değil yürek ister. Bu tarihi mücadeleyi başarıya ulaştırdık.

“ÜLKESİNE İHANET EDENLER GÖRECEKSİNİZ”

Siyasette de kötü örnekler vardır, olacaktır. Kendi birikimleriyle siyaset basamaklarını tırmanmak yerine başkalarının emeğinin üstüne basarak yükselmek isteyenleri göreceksiniz. Oldu mu geçmişte? Sakın örnek almayın. Bu tür kötü örneklerin kalibreleri de ilk gerçek örnekte ortaya çıkar. Yalanı, iftirayı siyasetlerin merkezlerine yerleştirmek isteyenleri göreceksiniz. Sakın örnek almayın. Mesela siyaset yoluyla ülkesine, şehrine, halkına hizmet etmek yerine kısır hesaplar peşinde koşanlar göreceksiniz, sakın örnek almayın. Ülkesini kalkındırmak için çalışıp didinerek, proje üretmek, plan hazırlamak, icraat ortaya koymak yerine sadece ‘siyaha beyaz’, ‘beyaza siyah’ diyerek güya siyaset yapanlar göreceksiniz, sakın örnek almayın.

Son dakika… Cumhurbaşkanı Erdoğandan Kılıçdaroğluna sert eleştiri: Korkaksın, bitiksin
Değişim hayatın bir gerçeğidir ama ilkesizliği, sığlığı özellikle yüceltmeye kalkanların akibeti hep mahcubiyettir. Lafa gelince hep davadan söz edip sıra fedakarlığa gelince veya çıkarlarına dokunulunca hemen istikameti bozanlar göreceksiniz. Sakın örnek almayın. Mesela ekmeğini yediği, suyunu içtiği ülkesine gözünü kırpmadan ihanet edenler göreceksiniz, sakın örnek almayın. Bu tür ihanetlerinin sonu hep acı şekilde bitmiştir.”