Erdoğan gelince korumaları İmamoğlu’nu dışarı çıkarmaya çalıştı

Yayın tarihi: 19 Şubat 2021 Cuma 10:48 am - Güncelleme: 19 Şubat 2021 Cuma 11:05 am

Gazeteci İsmail Küçükkaya İBB Başkanı İmamoğlu ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasında Topbaş’ın cenazesinde geçen diyaloğu paylaştı. Küçükkaya, “İmamoğlu, Erdoğan’dan iki talepte bulunmuş” dedi.
Öte yandan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın korumalarının Kadir Topbaş’ın cenaze töreninde Ekrem İmamoğlu’nu dışarı çıkartmak istediği ortaya çıktı.

İsmail Küçükkaya Ekrem İmamoğlu ile AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı görüşmeyi anlattı.

İmamoğlu’nun, geçtiğimiz günlerde yaşamını yitiren eski İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın cenazesinde Erdoğan ile arasında geçen diyaloğu kendisine anlattığını belirten Küçükkaya görüşmeden detayları aktardı.

Küçükkaya’nın aktardığına göre, İmamoğlu Erdoğan’dan 2 talepte bulundu. İmamoğlu, “Sizden para istiyor değilim. Ama borçlanma talebimiz var, belediyenin durumunu biliyorsunuz. Borçlanma talebimizi onaylamanızı bekliyoruz. İkincisi de 8 yıldır belediyeye otobüs alınmıyor. Otobüs alımı var lütfen bu konuda yardımcı olunuz.”

KORUMALAR ÇIKARMAYA ÇALIŞTI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Kadir Topbaş’ın cenaze töreninde AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın korumalarını İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun dışarı çıkmasını istediği ortaya çıktı.

Cenazede yaşananları anlatan İsmail  Küçükkaya “Kadir Topbaş’ın cenazesinde Ekrem İmamoğlu Fatih’in de türbesi önünde dua ederken korumalar gelip çıkmasını istemiş, cumhurbaşkanı geliyor diye, o da çıkmamış gelsin birlikte dua edelim demiş” dedi.