Dodurga seçimini örnek veren Erdoğan: Artık kaybedecek çok şeyimiz var

Yayın tarihi: 6 Temmuz 2022 Çarşamba 8:06 pm - Güncelleme: 7 Temmuz 2022 Perşembe 1:20 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “Geçmiş Dönem Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı”nda konuştu. Erdoğan, “Artık kaybedecek çok şeyimiz var” dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Geçmiş Dönem Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısında yaptığı konuşmada, İstanbul ve Ankara seçimlerini hedef aldı. Erdoğan İstanbul seçimlerinde belediye başkanlığının kaybedilmesinden üzüntü duyduğunu dile getirdi. İstanbul’da sadece başkanlık seçimlerinin yenilendiğini görmezden gelen Erdoğan, “Meclislerini biz kazandık. Meclisle beraber güçlüyseniz o belediyede gücünüz farklı olur.” dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle:

Önce şehirlerimizi geliştirdik ardından 81 vilayeti ile tüm ülkede tarihi dönüşümü yaşattık. AK Parti’yi kuranda iktidara getiren de girdiği her mücadelede yanında duran milletimizdir. Yerel kalkınma başlıyor sloganıyla girdiğimiz seçimden 1750 belediye başkanlığını kazanmıştır. En son 2019 seçimlerinde gücümüzü bir kez daha gösterdik. İstanbul, Ankara başkanlık nezdinde kaybedilmesinden üzüntü duyuyorum. Meclislerini biz kazandık. Meclisle beraber güçlüyseniz o belediyede gücünüz farklı olur. Bu şehirlerdeki seçimleri rakiplerimiz birleştiğimiz için kaybedildiği gerçektir.

Erdoğan’ın Bursa programını neden iptal ettiği açıklandı

“DODURGA SEÇİMLERİ ANADOLU İRFANININ GÖSTERGESİ”

Buna rağmen kayıplarımızı ilk fırsatta telafi etmekte kararlıyız. Milletimiz bunları görüyor. Dodurga seçimleri anadolu irfanının göstergesi olarak siyasi tarihimizde yerini aldı. Muhalefet partileri yüzde 46’da kalırken yüzde 87’lik oranla kazanılmıştır.

Sınırlı seçim sonucu ölçü değildir. Fikir verecek tablo olduğu açıktır. Bu seçimde farklı sonuç çıksa ortalığı birbirine katacak olanların başını nasıl kuma gömdüğünü görüyorsunuz.

Ülkemizde siyasi değerlendirmeler konusunda akıl ve vicdan bir kenara bırakılmıştır. Ülkenin kazanımlarından bize fayda getireceğinden üzüntü duyan bir güruh peydah oldu. Bu güruhu manda ve himaye taraftarlığı diye ifade edilenlerden tanıyoruz. Ülkeyi bu emperyalist uşaklarına bırakmayacağız.

Ülkemizin belediyelerle başlatırsak son 30 yılına damga vuran hareket olarak bu seçimin anlamını biz biliriz. Darbeciler tetikçilerle boğuşarak geldiğimiz yer, mühimdir. Belediyeden hükümete kadar sorumluluk üstlendiğimiz her yerde gece gündüz çalıştık.

“KİMSEYİ İŞSİZ AÇ BIRAKMADIK”

Kendi vizyonunu belirleyen bir Türkiye var. Eğitimden sağlığa ulaşımdan enerjiye kadar sahip olduğu güçlü alt yapıyla güçlü bir Türkiye var. Ülkemiz dünyanın en gelişmiş 10 ülkesi arasında yer almaya her zamankinden yakındır. Sıkıntılarımız mevcuttur. Özellikle ekonomide ortaya çıkan hayat pahalılığını iyi biliyoruz. Asgari ücretten memur ve emekli maaşlarına kadar gelir seviyelerini artırarak sıkıntıları hafifletmeye çalışıyoruz.

Dünyanın resesyon eşiğinde bulunması ülkemizin büyütme esasına dayalı programı ne kadar isabetli olduğunu gösteriyor. Kimseyi işsiz aç açıkta bırakmadık.

Şubat martta enflasyonu kontrol altına alarak yolumuza devam edeceğiz. Ekonomi tek belirleyici değildir.

2023 SEÇİMİ MESAJI

* 2023 seçimlerini Meclis’te Cumhur İttifakı’nın Cumhurbaşkanlığında bizim kazanmamız şarttır. Evlatlarımızın ve onların çocuklarının geleceği için bu imtihanı da başarıyla vermeye mecburuz. Bunların muhasebesini ve murakebesini çeşitli zeminlerde yaptık, yapıyoruz. 2023 seçimleri anlama, öneme, hassasiyete sahiptir. Kızgınlık, kırgınlık, nefsaniyetle hareket edilebilecek bir seçim değildir.

* Türkiye dünün Türkiyesi değildir. Siyasi gücümüzle, diplomatik etkinlik, ekonomik büyüklük, eser ve hizmet altyapımızla farklı bir yerdeyiz. Artık kaybedecek çok şeyimiz var. Şimdi 2023’de yanlış tercih durumunda küresel yönetim ve ekonomi sisteminin en üst ligindeki yerimizle bu ligin lokomotif ülkeleri arasına girme fırsatımızı tehlikeye atmış olacağız. Bu gerçekleri kendi arkadaşlarımıza ve milletimizin her bir ferdine anlatarak 2023’de herhangi bir kazaya meydan verilmemesini temin edeceğiz.

* Muhalefetin yalan, iftira, çarpıtma, hezeyanlarıyla insanları zehirlemeye çalışacağını unutmamalıyız. Oturduğunuz binada, sokakta, mahallede, iş yerinde, çarşıda, pazarda, otobüste, trende, dost meclislerinde velhasıl her yerde doğrudan şahsımın temsilcisi olarak davamıza sahip çıkmanızı, kazanmadık gönül bırakmamanızı istiyorum.”