Erdoğan: Finlandiya ve İsveç’in NATO üyeliğine olumlu bakmıyoruz

Yayın tarihi: 13 Mayıs 2022 Cuma 2:51 pm - Güncelleme: 13 Mayıs 2022 Cuma 2:57 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO üyeliğine yeşil ışık yakan Finlandiya için, ”Olumlu bir düşünce içerisinde değiliz” dedi, “İskandinav ülkeleri terör örgütü misafirhanesi gibi. PKK’sı, DHKP-C’si Hollanda, İsveç’te yuvalanmış durumdalar” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cuma namazı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gündeme ilişkin konulara değinen Erdoğan, Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö ve Başbakanı Sanna Marin’in, ülkelerinin “gecikmeden NATO üyeliğine başvurulması gerektiğini” bildiren ortak açıklamalarını hatırlatarak “Biz İsveç ve Finlandiya ile ilgili gelişmeleri takip ediyorum. Ama olumlu bir düşünce içerisinde değiliz” dedi.

Erdoğan’ın “müjde” diye duyurduğu konut kredisinin şartları belli oldu

Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti:

“Daha önce Yunanistan’la ilgili NATO konusunda bir yanlış yaptılar bizden önceki yönetimler. Ve Yunanistan’ın Türkiye’ye karşı NATO’yu da arkasına alarak takındığı tavrı biliyorsunuz. Bu konuda ikinci bir yanlışı Türkiye olarak işlemek istemiyoruz. Kaldı ki İskandinav ülkeleri ne yazık ki terör örgütlerinin adeta misafirhanesi gibi. PKK’sı, DHKP-C’si Hollanda, İsveç’te yuvalanmış durumdalar. Daha da ileri gidiyorum, oraların parlamentolarında da yer alıyorlar. Bizim olumlu bakmamız mümkün değil” ifadelerini kullandı.

BAE İÇİN TAZİYE MESAJ: ZİYARETE GİDECEĞİNİ AÇIKLADI

Erdoğan 73 yaşında hayatını kaybeden Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Devlet Başkanı Şeyh Halife bin Zayid el-Nahyan’a Allah’tan rahmet diledi, ”Uzun süredir rahatsızlığı vardı. Bugün de rahmeti rahmana kavuştu. Taziye için ziyarete gideceğim” dedi.

BAE Devlet Başkanı hayatını kaybetti! Ülkede 40 gün yas ilan edildi