Erdoğan: FETÖ ile mücadelemizde Diyanet, çok önemli bir yere sahiptir

Yayın tarihi: 8 Aralık 2021 Çarşamba 4:31 pm - Güncelleme: 8 Aralık 2021 Çarşamba 4:31 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan 40’ıncı İl Müftüleri İstişare Toplantısı’nda konuştu. Erdoğan konuşmasında diyanetin önemine vurgu yaparak “FETÖ ile mücadelemizde Diyanet, çok önemli bir yere sahiptir” dedi.

Erdoğan’ın toplantıda tepki çeken açıklamaları şu şekilde:

Osmanlı’dan Cumhuriyet’e Diyanet İşleri Reisliği olarak geçen teşkilatın önemi ortaya çıkmaktadır. Din işlerinin en sağlıklı şekilde yürütülmesini sağlamaktadır. Bu kurumumuzu başkanlık düzeyine yükselterek yetkilerini genişlettik. FETÖ ile mücadelemizde Diyanet, çok önemli bir yere sahiptir.

DİYANET BAŞKANI ERBAŞ’IN GEÇMİŞİNDE FETÖ İZLERİ

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş göreve geldiğinde geçmişi çok tartışılmıştı. İktidarda bulunan çoğu isim gibi Erbaş’ında geçmişinde FETÖ izlerine rastlanmış ve günlerce konuşulmuştu. Barış Terkoğlu’nun haberine göre, FETÖ’nün beyni olarak bilinen Adil Öksüz’ün 2003 tarihli tezini sunmuş ve doktora ünvanını kazanmıştı. O juriler arasında Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ta vardı.

15 Temmuz’un beyni Adil Öksüz ile Erbaş aynı dönemde Sakarya Üniversitesi’nde görev yaptı. FETÖ’nün en önemli platformlarından biri olan KADİP’in Yönetim Kurulu Başkanı Suat Yıldırım’ken, Erbaş aynı platformda yönetim kurulu üyesiydi.

Erbaş, FETÖ lideri Fethullah Gülen’in onursal başkanı olduğu Gazeteciler ve Yazarlar Birliği’nin her yıl düzenlediği Abant Toplantıları’na da katılım gösterdi.

Ali Erbaş Diyanet’in 13 milyar lira bütçesini az buldu