Erdoğan, Elon Musk ile görüştü

Yayın tarihi: 16 Aralık 2021 Perşembe 5:53 pm - Güncelleme: 16 Aralık 2021 Perşembe 6:04 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tesla ve SpaceX’in Kurucusu Elon Musk ile videokonferans görüşmesi gerçekleştirdi.

Erdoğan ile Elon Musk arasındaki görüşmeyi Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı duyurdu. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, görüşmede, Türkiye’deki kamu ve özel sektör kurumları ile şirket arasında uydu ve uzay teknolojileri başta olmak üzere farklı alanlarda iş birliğine ilişkin konular masaya yatırıldı. Yapılan görüşmede uzun dönemli yatırımlar ve mevcut iş birliğini geliştirecek adımlar değerlendirilirlen elektrikli otonom araçlar ve dijital ekonomi konuları hakkında da fikir alışverişinde bulunuldu.

GÖRÜŞMEDE TOGG BATARYALARINA DA YER VERİLDİ

Görüşmede, Türkiye’nin yerli elektrikli aracı TOGG’un lityum bataryaları konusunda atılabilecek ortak adımlar  masaya yatırıldı.

TÜRKSAT 5-B

Erdoğan ve Musk’ın videokonferansında konuşulan bir başka konu ise Türkiye’nin SpaceX aracılığıyla ocak ayında uzaya fırlattığı TÜRKSAT 5-A uydusunun ardından TÜRKSAT 5-B uydusunun uzaya fırlatılma süreci oldu.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede Türkiye’nin Milli Uzay Programı kapsamında yaptığı diğer çalışmalardan da bahsetti.

Berat Albayrak’ta hangi sır var?