Erdoğan Elon Musk görüşmesinin kayıtları yayınlandı

Yayın tarihi: 17 Aralık 2021 Cuma 10:07 pm - Güncelleme: 17 Aralık 2021 Cuma 10:07 pm
Videoyu yerleştir erdoğan musk Otomatik oynat ON OFF

AKP‘li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Tesla ve SpaceX’in kurucusu Elon Musk ile gerçekleştirdiği video konferans görüşmesinin kayıtları yayınlandı.

Erdoğan Musk ile gerçekleştirdiği videokonferansta Türksat 5A uydusu fırlatıldıktan sonra çocuklardan bir uydunun ve uzayın hayallerinde nasıl bir yer kapladığını resmetmelerini istediklerini söyleyerek, “5 bin resmi de dijital menkul NFT haline getirerek Türksat 5B’yi oluşturduk. Bu güzel ve çok anlamlı NFT’yi size hediye etmek isterim” dedi.

Musk hediye için Erdoğan’a teşekkür ederken “Türkiye ile gelecekte birçok şeyi yapmayı sabırsızlıkla bekliyorum” şeklinde konuştu.

Görüşmede Türkiye’nin aynı yıl içerisinde uzaya iki uydu birden fırlatan ender ülkelerden birisi olduğunu belirten AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sayın Musk, inşallah 19 Aralık tarihinde SpaceX vasıtasıyla Türksat 5B uydumuzu uzaya fırlatacağız. Bu yılın ocak ayında Türksat 5A uydusunu uzaya fırlatmıştık. Aynı sene içinde iki uydu fırlatan ender ülkelerden olduk” şeklinde konuştu.

İmamoğlu’ndan AKP’li vatandaşa ders gibi yanıt