Erdoğan’ın hisse eleştirisinin ardından dikkat çeken gelişme!

Yayın tarihi: 1 Mart 2019 Cuma 8:18 pm - Güncelleme: 1 Mart 2019 Cuma 8:19 pm
Türkiye, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, İş Bankası’na yönelik çıkışını tartışırken dikkat çeken bir gelişme yaşandı.

Odatv’nin haberine göre, Türkiye, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, İş Bankası’na yönelik çıkışını tartışırken dikkat çeken bir gelişme yaşandı.

Cumhurbaşkanı, Cumhuriyet Halk Partisi’nin Türkiye İş Bankası’ndaki hisselerini hedef alarak bunların hazineye devredilmesini istemişti.

Tam bu dönemde de Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) İş Bankası’nın kar dağıtım izni için yaptığı başvuruya izin vermedi. İş Bankası 2018 yılı net karından kar payı ödememe kararını genel kurulun onayına sunacak.

KAP’ta yer alan açıklamada, “Bankamız, bankacılık mevzuatı çerçevesinde, Esas Sözleşmeye göre kâr dağıtımı izni için Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’na başvuruda bulunmuştur. Kurum, bankacılık sektörünün geneline ilişkin özkaynak yapısının olabildiğince güçlü tutulmasına yönelik ihtiyatlı politikası paralelinde kârın bünyede bırakılması gerekliliğinden hareketle, bankamız net dönem kârının Esas Sözleşmeye göre nakden dağıtılması talebini uygun bulmamıştır” denildi.

İş Bankası’nın 2018 net kârı yüzde 9.2 artışla 6.8 milyar liraya yükseldi. Bankanın net kârı dördüncü çeyrekte ise yüzde 83 artışla 2.2 milyar lira olarak gerçekleşti. Banka geçen yıl dördüncü çeyrekte 1.2 milyar lira net kâr elde etmişti.