Gezi davası kararları sonrası Erdoğan: Yargıya güven giderek yükseliyor!

Yayın tarihi: 25 Nisan 2022 Pazartesi 7:23 pm - Güncelleme: 25 Nisan 2022 Pazartesi 11:39 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gezi Davası’nda çıkan kararların ardından dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Erdoğan, “Yargıya güven giderek yükseliyor, demokrasimiz hamdolsun güçleniyor” diye konuştu.

2018 yılında AKP’den Samsun milletvekili aday adayı olduğu ortaya çıkan üye hakimin de yer aldığı mahkeme heyeti, Gezi Davası’nın bugünkü karar duruşmasında sanıklara ceza yağdırdı. Karara tepki yağmaya devam ederken AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan da dikkat çeken bir açıklama geldi. Vatandaşlar, siyasiler, STK’lardan gelen “hukuksuzluk” tepkilerine karşı Erdoğan, yargıya olan güvenin arttığını öne sürdü. Erdoğan açıklamasında “Yargıya güven giderek yükseliyor, demokrasimiz hamdolsun güçleniyor” diye konuştu.

AYM Başkanı’ndan Erdoğan’ın olduğu törende kuvvetler ayrılığı vurgusu

YÜKSEK YARGI SARAY İFTARINDA

Gezi davasında 1637 gündür tutuklu olan Anadolu Kültür Yönetim Kurulu Başkanı ve iş insanı Osman Kavala’ya ağırlaştırılmış müebbet; Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater, Ali Hakan Altınay, Mine Özerden, Tayfun Kahraman, Can Atalay ve Yiğit Ali Emekçi’nin 18’er yıl hapis cezası verildiği gün yüksek yargı, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Beştepe’de verdiği iftarda buluştu. muhalif.com’dan Nursun Erel’in haberine göre, bir emekli hâkim yemeğe ilişkin olarak, “O iftar değil, olsa olsa zafer yemeğidir, kutlamadır” dedi.