Erdoğan ekonomik krizi kabul etti: Avrupa ülkelerinde durum bizden daha vahim

Yayın tarihi: 6 Nisan 2022 Çarşamba 6:38 pm - Güncelleme: 7 Nisan 2022 Perşembe 10:34 am

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde milletvekilleriyle bir araya geldi. Erdoğan alım gücünün düştüğünü ve hayat pahalılığının arttığını kabul ederek, “Milletimiz markette, pazarda alışık olmadığımız derecede yüksek fiyatlarla karşılaşmaktadır. Avrupa ülkelerinde durum bizden daha vahim” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları şöyle:

“SAVAŞ KÜRESEL DENGESİZLİĞİ ARTIRDI”

“Bu Ramazan ayında da maalesef Rusya Ukrayna savaşının yol açtığı, siyasi, ekonomik insani trajedilerin burukluğu içinde girdik. Sağlık hizmetleri yanında kamu düzeni, istihdam, üretim, ihracat gibi alanlarda gösterdiğimiz güçlü performansla ülkemizi küresel kriz ikliminden ayrıştırdık. Gelişmiş ülkelerin dahi sarsıntılar yaşadığı dönemden Türkiye’nin güçlenerek çıkması çok çok önemli başarıdır. Hamdolsun salgın tehdidini büyük ölçüde geride bıraktık. İnşallah yakında tüm izlerini süreceğiz.”

“Geçtiğimiz yılın son aylarında ekonomimiz döviz kurundaki rasyonel gerekçesi olmayan yükselişin yol açtığı sarsıntıya maruz kaldı. Aldığımız önlemlerle 20 Aralık’ta itibaren piyasaları yeniden istikrara kavuşturduk. Bu sıkıntının da üstesinden geldik. Küresel emtia fiyatlarının ülkemize yansımaları, döviz kurundaki artışın da etkisiyle ağır oldu. Karadeniz’deki savaş da küresel dengesizliği artırdı.”

“VATANDAŞI ENFLASYONA EZDİRMEYECEĞİZ”

“Milletimiz markette, pazarda alışık olmadığımız derecede yüksek fiyatlarla karşılaşmaktadır. Avrupa ülkelerinde durum bizden daha vahim. Enerji ve gıda ürünlerindeki kademeli artışları vatandaşlarımıza geç yansıtmaya çalıştık.”

“Türkiye’yi dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri yapma hedefinden geri adım atmadık, atmayacağız. Şimdi yeni bir safhaya geçiyoruz. Ara hedefimiz, enflasyon ve fahiş fiyatla, gerileyen alım güçlerini eskisinin de üzerine çıkarmaktır.”

“Rusya-Ukrayna krizinin küresel emtia fiyatlarına yansıması yeni olumsuzlukları beraberinde getirdi. Vatandaşı enflasyona ezdirmeyecek bir yöntemle bu zor dönemden çıkacağız.”

“2023 SEÇİMLERİNDEN ZAFERLE ÇIKACAĞIZ”

2023 seçiminden zaferle çıkıp ülkemizi hak ettiği yere ulaştıracağız. Artık Türkiye’nin temel altyapı ihtiyaçları konusunda eksiği kalmamıştır. 2023’te yapılacak seçim sokakta bile selamlaşmayacak kişileri aynı masada biraraya getirdi. Uzlaştıkları bir cumhurbaşkanı adayları yok, bir programları da yok.

“Hedefimiz tek parti faşizminden beri tüm hak mağduriyetlerin önüne geçmektir. İstanbul ve Ankara çöp ve çukurlardan geçilmiyor. Bunları milletimize anlatmaya mecburuz. Anlatacağız ki milletimiz de bunlara notunu versin. ”

6 MUHALEFET LİDERİNE ELEŞTİRİ

“Hep birlikte çok çalışacağız, çok mücadele edeceğiz. Kazanmadık gönül bırakmayarak 2023 seçimlerinden zaferle çıkıp ülkemizi hak ettiği yere Allah’ın izniyle ulaştıracağız. Rusya ve Ukrayna savaşı başta olmak üzere dünyada ve bölgemizde yaşanan gelişmenin mesajlarını doğru anlamalı ve herkese anlatmalıyız.”

“Ülkemizi 20 yıldır en ileri demokrasi, kalkınma seviyesine çıkarmaya çalışırken birkaç alanın üzerinde adeta titredik. Köylerinden ilçe ve il merkezlerine kadar ülkemizin her karışında izleri görülen geri kalmışlığın, altyapı eksikliğini ortadan kaldıracak yatırım seferberliğidir.”

“2023 seçimleri öyle bir seçim ki sokakta rastlaşsalar selam vermeyecek olmayanları aynı masada bir araya getirebileceklerdir. Aynısı Macaristan’da çıktı, bak orda da bir 6’lı çıktı. Koordinatörlerinin de kim olduğunu biliyorsunuz. Aynı hesap burada da devam ediyor. Adaylık meselesinde dışarıya renk vermeseler de arka planda saç saça baş başa kavga yaşandığı anlaşılıyor.”

Yüzde 55 Erdoğan’a hayır dedi

“FİYATLAR DÜŞER BOLLUK BEREKETLİK YILI”

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan fiyatların düşeceğini söyleyerek, “Yaz gelip mahsuller ortaya çıktıkça gıda ürünlerinin fiyatı düşer; bu yıl bolluk, bereket yılı” dedi.