Erdoğan: Ekonomide yaşadıklarımızın kendi mecrasının ürünü olduğunu kim iddia edebilir?

Yayın tarihi: 10 Kasım 2020 Salı 12:25 pm - Güncelleme: 10 Kasım 2020 Salı 12:28 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Gazi Mustafa Kemal’in en büyük hizmetlerinden biri tüm baskılara rağmen kapitülasyonları kaldırmak olmuştur” derken, “IMF’e olan borcumuzu sıfırladık ve borç noktasında en ufak bir ilişkimiz kalmadı. O gün kapitülasyon bu defa IMF” karşılaştırmasını yaptı. Erdoğan, “Ekonomide yaşadıklarımızın kendi mecrasının ürünü olduğunu kim iddia edebilir?” diye konuştu.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 82’nci yılı dolayısıyla Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu tarafından düzenlenen anma etkinliğinde konuştu.

Konuşmasına “İlk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmetle yad ediyoruz” diyerek başlayan Erdoğan, “Gazi Mustafa Kemal’in Cumhuriyet’in en büyük hizmetlerinden biri tüm baskılara, tehditlere rağmen kapitülasyonları kaldırmak olmuştur. 2013 mayısında tuttuk IMF’e olan borcumuzu sıfırladık ve borç noktasında en ufak bir ilişkimiz kalmadı. O gün kapitülasyon bu defa IMF” ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

“Kendilerini devletin sahibi, Batı’nın kölesi olarak gören vesayetçi anlayışla çarpışa çarpışa ülkemizi cihanşümul hedefleriyle buluşturduk. Millet vatan ve medeniyet merkezli bu tarihi mücadele elbette kolay olmadı. Yıllarca bu ülkeyi siyasi-ekonomik bir avuç elit eliyle adeta babalarının malı gibi kullanmaya alışmış olanlar her yolu ve yöntemi deneyerek üzerimize geldiler. Kendilerine içeride imtiyazlarını kaybetmenin vermiş olduğu kin ve nefret dolu mankurtlar bulmakta da zorlanmadılar.”

“EKONOMİDE YAŞADIKLARIMIZIN KENDİ MECRASININ ÜRÜNÜ OLDUĞUNU KİM İDDİA EDEBİLİR”

“Uluslararası kredi değerlendirme kuruluşlarının notlarının objektif kriterlere göre verildiğini söyleyecek kimse çıkamaz. Batı basınında ülkemize yönelik eleştirilerin gerçek ve samimi temellere dayandığını söyleyecek kimse çıkamaz. Doğu Akdeniz’de Türkiye’ye karşı haksız hukuksuz, adaletsiz girişimlerde bulunanların kayıtsız şartsız desteklenmesinin gerekçesini söyleyecek kimse çıkamaz. Böyle bir iklimde ekonomide yaşadıklarımızın kendi mecrasının ürünü olduğunu kim iddia edebilir?”

“EKONOMİMİZİ KÖTÜLEYENLERİN GAYESİNİN BAĞCIYI ÖVMEK OLDUĞUNU ANLAMAK İÇİN DERİN ANALİZLERE GEREK YOK”

“Dünyada zaten yaşanmakta olan genel ekonomik sıkıntılar koronavirüs salgını nedeniyle daha da ağırlaşırken, Türkiye en az kayıpla süreci yönetmeyi başarmıştır. Buna rağmen ısrarla ekonomimizi kötüleyenlerin gayesinin bağcıyı övmek olduğunu anlamak için öyle çok daha derin teknik analizlere gerek yoktur.”

“O GÜN KAPİTÜLASYON BU DEFA IMF”

Gazi Mustafa Kemal’in Cumhuriyet’in en büyük hizmetlerinden biri tüm baskılara, tehditlere rağmen kapitülasyonları kaldırmak olmuştur. 2013 mayısında tuttuk IMF’e olan borcumuzu sıfırladık ve artık IMF ile borç noktasında en ufak bir ilişkimiz kalmadı. O gün kapitülasyon bu defa IMF. Türkiye’yi faiz, kur, enflasyon prangası ile modern kapitülasyonlara mahkum etmek isteyenlere şimdi de tarihi bir mücadele veriyoruz.