Erdoğan: 2021 reformlar yılı olacak

Yayın tarihi: 26 Aralık 2020 Cumartesi 2:50 pm - Güncelleme: 26 Aralık 2020 Cumartesi 4:06 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Ne Avrupa ile ne ABD ile ne Rusya ile ne Çin ile ne de bölgemizdeki ülkelerle çözülemeyecek bir sorunumuz yok” derken, “Çıtayı sürekli yükselterek sürdürüyoruz. 2021 yılı söz verdiğimiz gibi demokratik ve ekonomik reformlar yılı olacaktır” ifadesini kullandı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Vahdettin Köşkü’nden canlı bağlantı ile Ankara Gölbaşı Şehir Geçişi Açılış Töreni ve Eskişehir’deki Eti Maden Lityum Karbonat Üretim Tesisleri’nin açılışında konuştu.

Erdoğan, dış politikaya ilişkin konuşurken, “Bizimle birlikte yol yürümek isteyen herkese gönlümüz açıktır. Biz herkesle egemenliğimize, haklarımıza, potansiyelimize saygı gösterilmesi şartıyla birlikte hareket etmeye hazırız. Türkiye gerçeğini siyasi ve ekonomik olarak kabul ettirdiğimize inanıyorum. Türkiye yeni küresel mimariden hak ettiği payı alacaktır. Dünyada yaşanan her gelişme Türkiye’nin gücünü teyit etmektedir. Ne Avrupa ile ne ABD ile ne Rusya ile ne Çin ile ne de bölgemizdeki ülkelerle çözülemeyecek bir sorunumuz bulunuyor” dedi.

Erdoğan, ‘ekonomi ve demokratik reformlar’ sözünü yinelerken, “Bundan sonra işimiz daha kolay olacaktır. Önümüzde katetmemiz gereken çok mesafe vardır. Proje ve icraatlarımıza ara vermeden devam ediyoruz. Çıtayı sürekli yükselterek sürdürüyoruz. 2021 yılı söz verdiğimiz gibi demokratik ve ekonomik reformlar yılı olacaktır” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, “Her ne kadar belediye noktasında farklı bir durumda olsak da merkezi yönetim olarak Ankara’ya yatırımlar yapmaya devam edeceğiz. Yatırımlarımızı engellemek için canhıraş bir şekilde çalışanların şimdi bu hizmetleri büyük bir keyifle kullandıklarını da biliyoruz” diye konuştu.

Erdoğan’ın açıklamaları şöyle:

“ANKARA’YI GELİŞTİRDİK, GÜZELLEŞTİRDİK”

“Çevresi gecekondularla kuşatılmış, temel altyapı ihtiyaçlarının eksik bu şehre gerçek başkent görünümü kazandırmak için çok çalıştık. Geçmiş AK Parti belediye başkanlarının emeğini bir kenara koymak mümkün değil. Tarımdan sanayiye kadar geniş bir alanda üretim merkezi vasfına sahip Ankara’yı kara, demir ve havayollarıyla tarihi önemde yatırımlar gerçekleştirdik. Ankara-Niğde Otoyolu bunlardan biridir. Ankara-İstanbul, Ankara-Konya, Ankara-Sivas, Ankara-İzmir bu yatırımlardan bazılarıdır.

Esenboğa’yı sıfırdan yapmışcasına yeniledik. Ankara’dan hangi istikamete doğru giderseniz gidin, bölünmüş yollarıyla yeşillendirilmiş çevresiyle hızlı ve konforlu seyahat imkanı sunduk. Çok sayıda yol ve metro projesini şehrimize kazandırdık. Bu projelere karşı nasıl direnişler sergilendiğini daha dün gibi hatırlıyoruz. Halkçılık adına halk düşmanlığı, insan hakları adına sapkınlık peşinde koşanlara rağmen Ankara’yı geliştirdik güzelleştirdik.

“HERKESLE SAYGI GÖSTERİLMESİ ŞARTIYLA HAREKET ETMEYE HAZIRIZ”

Bizimle birlikte yol yürümek isteyen herkese gönlümüz açıktır. Biz herkesle egemenliğimize, haklarımıza, potansiyelimize saygı gösterilmesi şartıyla birlikte hareket etmeye hazırız. Türkiye gerçeğini siyasi ve ekonomik olarak kabul ettirdiğimize inanıyorum.

Türkiye yeni küresel mimariden hak ettiği payı alacaktır. Dünyada yaşanan her gelişme Türkiye’nin gücünü teyit etmektedir. Ne Avrupa ile ne ABD ile ne Rusya ile ne Çin ile ne de bölgemizdeki ülkelerle çözülemeyecek bir sorunumuz bulunuyor.

Bundan sonra işimiz daha kolay olacaktır. Önümüzde katetmemiz gereken çok mesafe vardır. Proje ve icraatlarımıza ara vermeden devam ediyoruz. Çıtayı sürekli yükselterek sürdürüyoruz. 2021 yılı söz verdiğimiz gibi demokratik ve ekonomik reformlar yılı olacaktır.

“FAİZ, KUR, ENFLASYON ŞER GÜÇ KIRACAĞIZ”

Ekonomide maruz kaldığımız saldırılar en kısa sürede geride bırakmayı ümit ediyoruz. Yapısal reformları hızlandırarak faiz kur enflasyon şer üçgenini kırarak üretim ve istihdam temelli bir sistem kurmaya hazırız. Hedeflerimize ulaşabilmemiz neyi nasıl ne şekilde yapmamız gerekiyorsa onu yapacağız.”