Erdoğan: Dünkü alçaklığın bedelini yargı önünde ödeteceğiz

Yayın tarihi: 13 Haziran 2022 Pazartesi 2:36 pm - Güncelleme: 13 Haziran 2022 Pazartesi 2:36 pm

HDP’nin ‘Gemlik Yürüyüşü’ne ilişkin konuşan Erdoğan “Dünkü alçaklığın faillerine bunun bedelini yargı önünde ödeteceğiz” dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen Türkiye İhracatçılar Meclisi 29. Olağan Genel Kurulu ve İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni’nde açıklama yaptı.

Erdoğan geçtiğimiz hafta ise “Türkiye’nin geldiği yol özellikle bunu yol ayrımı olarak kabul edecek olursak ekonomi programı olmuştur. Bütün dünyaları faiz, enflasyon, kur ilişkisinden ibaret olan kesin inançlılar, ülkemizin yatırım, istihdam, üretim, ihracat cari fazla yoluyla büyüme stratejisini anlamaya bile çalışmamıştır. Enflasyon bir sorun mudur? Evet, bir sorundur. Ama Türkiye’nin sorunlarının asıl sebebi tek başına bu başlık mıdır? Kesinlikle değildir. Eğer öyle olsaydı geçmişte çok kez uygulanan enflasyon merkezli ekonomi programları ile sorun çözülmüş olurdu” demişti.

Erdoğan bugünkü açıklamasında ise “Milletimizin her kesimini daha da rahatlatacağız. Aralık ve Ocak gerçekleşmeleriyle enflasyonun sırtımıza bindirdiği kamburdan kurtulacağımız 2023 Şubat ve Mart aylarından itibaren önemli ölçüde geride bırakmış olacağız. Ücretlilerin gelirlerindeki azalışı telafi edecek adımlar atıyoruz. Herkesin hesabını, planını buna göre yapmasını özellikle tavsiye ediyorum. Temmuz’da enflasyon farkıyla, ocak ayında ki ücretlerde yeni düzenlemelerle milletimizi daha da rahatlatacağız” dedi.

Pazar kahvaltıları da hayal oldu! Süt ürünlerine zam raflara yansıdı

‘KALLEŞLİK, KANI BOZUKLUK’

HDP’nin ‘Gemlik Yürüyüşü’ne de değinen Erdoğan, “Milletvekilliği dokunulmazlığı hiç kimseye güvenlik güçlerine hakaret etme hakkı tanımaz. Dünkü alçaklığın faillerine bedelini yargı önünde ödeteceğiz. Terörün siyasi uzantılarıyla da hukuk içerisinde mücadelemizi sürdürüyoruz. 4 şehidin ateşinin yüreğimizi yaktığı günde bölücü örgütün uzantılarının Kadıköy’de polisimize saldırmaları provokasyondan öne kalleşliktir, kanı bozukluktur” diye konuştu.

‘KİMSENİN MEŞREBİYLE DERDİMİZ YOK”

Erdoğan şöyle devam etti: “Yerli otomobilimiz TOGG’un hikayesi bunun en somut örneğidir. Üretimini yükseltmek isteyen herkesin yanında olacağız. Bizim kimsenin meşrebiyle, tarzıyla bir derdimiz yok. Bizim tek gayemiz ülkemizin üretimini, istihdamını artırmaktır. Herkesin destekçisiyiz. Siz projenizi ortaya koyun, diğer sorunları birlikte çözeriz.

Gezici son anket sonuçlarını açıkladı: 20 yıl sonra bir ilk

‘EN BÜYÜK 10 EKONOMİDEN BİRİ OLACAĞIZ’

100 bin ihracatçımızın her birini gönüllü diplomatik temsilcilerimiz olarak görüyoruz. Ülkemizin fırsatları değerlendirmesinde en büyük görev ihracatçılarımıza düşüyor. Allah’ın izniyle ülkemizi dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri haline getireceğiz. Hayalleri olmayanların hedefleri olmaz.

‘TEMMUZDA MİLLETİMİZİN HER KESİMİNİ RAHATLATACAĞIZ’

İnsanlarımızın döviz alışkanlığını TL’ye çevirmek için çeşitli alternatifleri gündeme alıyoruz. Rasyonel gerekçelerle açıklanamayacak fiyat artışlarına karşı tedbirler geliştiriyoruz. Son 20 yılda asgari ücreti yüzde 200’e yakın artırdık. Temmuz ayında enflasyon farkları ile milletimizin her kesimini rahatlatacağız. Enflasyonun sırtımıza bindirdiği kamburdan kurtulacağımız 2023 Şubat, Mart aylarından itibaren sorunları arkamızda bırakmış olacağız. Rusya-Ukrayna savaşının enerji fiyatlarındaki artışının etkisi olmasaydı hedeflerimize ulaşabilirdik. Savaş, hedeflerimizin yıl sonuna kaymasına neden oldu.”

AKP’li vekil akaryakıtta ‘çözümü’ buldu: Dua edin bol çıksın