Erdoğan: Düne kadar insanlar haritada Türkiye’nin yerini bilmiyordu

Yayın tarihi: 30 Nisan 2022 Cumartesi 8:38 pm - Güncelleme: 30 Nisan 2022 Cumartesi 8:58 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin İstanbul’daki iftar programında konuştu. Erdoğan, konuşmasında dünyadaki birçok insanın düne kadar Türkiye’nin haritada yerini bilmediğini öne sürdü. İBB’yi de hedef alan Erdoğan, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi, PKK’yı belediyeye doldurmanın gayreti içerisinde ve dolduruyor” ifadelerini kullandı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin İstanbul İl Başkanlığı’nın düzenlediği iftar programında konuştu. Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

  • ” Cumhur İttifakı olarak 2023 Haziran’ında hedefimize ulaşana kadar durup dinlenmeden çalışacağız.”
  • “AK Parti’yi milletimiz kurmuştur. AK Parti’nin istikamet belirleyici de millettir. Sizlerle gurur duyuyorum. Yarabbi bana böyle yol arkadaşları lütfettiğin için sana sonsuz hamd-ü senalar olsun.”
  • “AK Parti’li olmak dünyanın her yerindeki mazlum yanında olmak için çalışmaya talip olmak demektir.”
  • “Milletimiz her sıkıntıyı çözecek donanıma ve kapasiteye sahip tek partinin AK Parti olduğunu biliyor. Bize düşen sadece bu güvene layık olacak gayreti ortaya koymaktır. Biz sokakları, haneleri, milletimizin sinesini boş bırakırsak gelir birileri riyakarlıklarıyla oraları doldurur.”
  • “Şu anda bu iftar sofrasında 10 bin kardeşimiz bir araya gelmiş durumda. İstanbul’da 1994 yılında yaktığımız meşaleyle bu şehrin kaderini biz değiştirdik. Ardından AK Parti’nin iktidara gelmesiyle bu aydınlığı tüm Türkiye’ye yaydık.”

“DÜNYADA İNSANLAR TÜRKİYE’NİN YERİNİ BİLMİYORDU”

  • “Düne kadar dünyanın birçok yerinde insanlar Türkiye’nin yerini haritada bile bilmiyordu. Bugün Türkiye’yi tanımayan, bilmeyen çok az kişiye rastlayabilirsiniz. İnşallah Türkiye’yi dünyanın ilk 10 ekonomisine sokarak tüm dünyanın ortak buluşma noktasına getireceğiz. Şu ana kadar teşebbüs dahi edilemeyen ne varsa hepsini bir bir geliştirdik. Size yar etmezler dedikleri ne varsa onları da ülkemizin kazanç hanesine ekledik.”
  • “Gençler, AK Parti olarak geçmişte ülkemizin hak ettiği gelişmişlik, refah ve güç seviyesine ulaşmasının önündeki engelleri yıkıp geçtik.Terör ve vesayet odaklarının cirit attığı Türkiye, bugün can ve mal emniyeti bakımından en güvenli ülkeler arasına girdi. Demokratik reformların önündeki tüm engelli yıkıp geçtik.”
  • “Bugün Türkiye’nin adını bilmeyen, önemini duymayan pek az kişiye rastlayabilirsiniz. İnşallah yarın Türkiye’yi dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına dahil ederek tüm insanlığın ortak buluşma noktası haline getireceğiz.
  • “Biz bu azimle sınır ötesi harekatlardan bölgesel krizlerin çözümüne kadar hepsini gerçekleştirdik. Çünkü biz bu dirayetle size yar etmez dedikleri ne varsa ülkemizin kazanç hanesine ekledik.”

“KILIÇDAROĞLU KAVGA ETMEK İÇİN GELDİ”

  • “Akıllı sayaçlarla kim karanlıkta kim aydınlıkta bundan da bir haber. Biz ülkenin bugünkü sorunlarını da çözeceğimizi söylüyoruz, biz eser diyoruz. Türkiye’yi hedeflerine ulaştıracağımızı söylüyoruz. Biz büyük ve güçlü Türkiye diyoruz. Karşımızdaki muhalefet ne diyor? İlk mesajını ya bana katılın ya yolumdan çekilin sözüyle verdi. Hani bu zat yıllardır tek adam deyip duruyordu, meğer aslında kendi hayalini anlatıyormuş. İkinci mesajı daha önemliydi. Kılıçdaroğlu kavga etmek için geldiğini kendi ağzıyla söyledi.”
  • “Biz her gün ülkemizi Rusya – Ukrayna savaşının etkilerinden uzak tutmak için uğraşıyoruz. Bir hafta içerisinde Guterres ile 2 kez bir tanesi bugün oldu barışı nasıl sağlayacağız bunun gayreti içerisindeyiz. Biz her gün 2023 hedeflerimize ulaşmamıza sağlayacak projeleri hayata geçirmek için uğraşıyoruz.”
  • “Bunlar Gezici. Bunların yeşil diye bir anlayışı yok. Milyonlarca ağaçları, fidanları biz diktik. Gerçek çevreci biziz. Son Antalya, Muğla buradaki yangınlarda gördük. Buralardaki belediyeler kime aitti? CHP’ye aitti. CHP belediyeleri Antalya’da Muğla’da dikili ağaçları var mı? Yine biz yapıyoruz.”

İBB’Yİ DE HEDEF ALDI

  • “Bunların tek derdi Türkiye’nin tarihinde büyük bir ihanet olan 15 Temmuz’un faili FETÖ’cüleri yeniden devlete doldurmak. PKK’yı işte İstanbul Büyükşehir Belediyesi belediyenin içerisinde doldurmanın gayreti içerisinde ve dolduruyor. Bunların da hesabını soracağız. Bunların tek derdi Avrupa’ya Amerika’ya şirin gözükmek için yabancı büyükelçilerden aldıkları talimatları yerine getirmek”

 

İmamoğlu’ndan Erdoğan’a: Allahım bizleri iftiralardan ve iftarıcılardan koru