Erdoğan Diyarbakır’da Demirtaş’ı hedef aldı! “Kürt değil”

Yayın tarihi: 23 Ekim 2022 Pazar 2:59 pm - Güncelleme: 23 Ekim 2022 Pazar 3:05 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır’da yaptığı konuşmada eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ı ‘kürtlük’ üzerinden hedef aldı. Erdoğan, “Bu adam Kürt değil. Ama Kürt kardeşlerimi sömürüyor” dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır’da toplu açılış töreninde konuştu. Erdoğan konuşmasında HDP’yi ve eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ı hedef aldı.

Erdoğan şöyle konuştu:

“Kürt kardeşlerime en büyük zulmü yapan bunlar. Kandil’e benim Kürt kardeşlerimin çocuklarını kaçıran bunlar değil mi? Her türlü tacizi yapan bunlar değil mi? 7 ay sonra yapılacak seçimlerde bunlara bütün bunları hesabını sormaya var mıyız? Yasin Börü kardeşimizi şehit eden alçaklar bunlar değil mi? Şu anda Edirne Cezaevi’nde olan zatın Kürtlükle alakası var mı? Bu adam Kürt değil. Ama Kürt kardeşlerimi sömürüyor. Bunun hesabını Kürt kardeşlerim sormayacak mı? Şu anda bir eş başkanları var. O da Kürt kardeşlerimi sömürüyor.Allah bir daha bu ülkeye de Diyarbakır’a da o acı günleri göstermesin diyorum. Hamdolsun Diyarbakır artık huzurun şehridir.”

“BİR AVUÇ SAPKIN”

Diyarbakır’da en fazla oy alan parti olan HDP’yi hedef alan Erdoğan, “Kürt kardeşlerimi bir avuç sapkının oyuncağı haline getirmek isteyenlerin sizin adınızı nasıl istismar ettiğini görüyorsunuz. HDP denen parti görünümlü emperyalist operasyonel aygıt, maneviyatımızı hedef alan tüm sapkınların aktörü durumundadır. HDP, terör örgütünün sadece payandası değildir. Bu fitne yuvası, sapkınların en başta aktörü durumundadır. CHP, kurduğu 6’lı masaya çantada keklik gördüğü bunları almaya tenezzül bile etmemiştir. Bunlar da İstanbul’da adı sanı belli olmayan bir grup marjinal partiyle ittifak kurmuşlar” dedi.

Erdoğan’ın yeni danışmanıyla Gülen’in yeğeni aynı karede!