Erdoğan: Dijital hukuk düzeni kurulmadan çözüm mümkün değil

Yayın tarihi: 21 Mart 2022 Pazartesi 3:11 pm - Güncelleme: 21 Mart 2022 Pazartesi 3:40 pm

‘Forum Metaverse’ programında konuşan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan “Ses biraz kısık, Çanakkale’de şifayı bulduk” dedi. Erdoğan daha sonra Dijital Mecralar Komisyonu’nu işaret etti.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara’da düzenlenen ‘Forum Metaverse’ programında açıklamalarda bulundu. Sesinin kısık olduğu duyulan Erdoğan, daha sonra “Ses biraz kısık, 18 Mart Çanakkale Köprüsü açılışında şifayı bulduk” ifadelerini kullandı.

Metaverse ilişkin konuşan Erdoğan, “Sadece kartel haline gelen sosyal medya platformlarının hukuki ve ahlak tanımayan tasarrufları bile tek başına bu alanda mutlaka kendi yolumuzu çizmemiz gerektiğinin en somut ifadesidir” dedi.

‘DİJİTAL HUKUK DÜZENİ KURULMALI’

Erdoğan, ülkelerin tamamının uzlaşmayla kabul edip, arkasında duracağı bir dijital hukuk düzeni kurulmadan sorunların çözümünün mümkün olmadığını söyledi. Erdoğan, “Kartel haline gelen sosyal medya platformlarının hukuki ve ahlaki sınır tanımayan tasarrufları bile bu alanda yolumuzu çizmek gerektiğinin somut ifadesidir” diye konuştu.

Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

“5 nesilde dünyanın yaşadığı değişim çok büyük. Metaverse ve benzerleri belki torunlarımızı da aşıp, onların çocuklarının hayat biçimlerinin bir parçası olacak. Dünya dijital teknolojiler üzerinde inşa edilen yeni döneme doğru gidiyor. Kartel haline gelen sosyal medya platformlarının hukuki ve ahlaki sınır tanımayan tasarrufları bile bu alanda yolumuzu çizmek gerektiğinin somut ifadesidir.

‘ARTIK YAZILIMLARINI HAZIRLAYAN TASARLAYAN BİR TÜRKİYE VAR’

Ülkelerin tamamının uzlaşmayla kabul edip, arkasında duracağı bir dijital hukuk düzeni kurulmadan sorunların çözümü mümkün değildir. Artık uzaydaki yerini daha güçlü şekilde almak için kendi uydusunu yapan, yazılımlarını hazırlayan, balistik araçlarını tasarlayan bir Türkiye var.

‘ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEMİ BİR DİJİTAL SEFERBERLİK DÖNEMİ OLARAK İLAN EDİYORUM’

Küresel teröristlere bakılarak yapılan ‘Türkiye’nin teknolojide öne çıkma şansının kalmadığı’ iddiası bu ülkenin gençlerine hakarettir. İHA’larınızı, SİHA’larınızı, Akıncılarınızı eğer yapamıyorsanız, her an köle olmayla karşı karşıyasınız. Önümüzdeki dönemi bir dijital seferberlik dönemi olarak ilan ediyorum. Ülkemizin potansiyeli kendi Silikon Vadisi’ni oluşturacak düzeydedir.

‘ELİNDE SİLAHLA DOLAŞAN GENÇLİK AK PARTİ GENÇLİĞİ OLAMAZ’

Gençlerin kendilerini anlamadığını söyleyenler, onları suçlamadan önce dönüp kendilerinin nereyi eksik bıraktıklarının muhasebesini yapmalı. Dijital dünyada da aslolan kendi gücümüzdür. Elinde silahla dolaşan bir gençlik AK Parti gençliği olamaz.”

Erdoğan: Köprüler ve tüneller bedava olamaz