Erdoğan deprem faciası için ‘imtihan’ dedi

Yayın tarihi: 2 Kasım 2020 Pazartesi 3:21 pm - Güncelleme: 2 Kasım 2020 Pazartesi 3:33 pm

Burhan Kuzu’nun cenaze töreninde konuşan AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan İzmir’de yaşanan deprem felaketi için ‘imtihan’ dedi.

Partili Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Burhan Kuzu’nun cenaze töreninde açıklamalarda bulundu.

CHP: Yıkılan üç binanın ‘çürük raporu’ ilgililere iletildiği halde neden önlem alınmadı?

“HER NEFİS ÖLÜMÜ TADACAK”

İzmir’deki deprem felaketine ilişkin konuşan Erdoğan, “Her nefis ölümü tadacaktır. İşte son İzmir’de yaşanan hadise ortada. Bakın 80’e yakın vefat var ve 1000’e yakın yaralı var. Bunların hiçbirisinin böyle bir akıbetle imtihan olacakları akıllarından belki de geçmiyordu ama işte geldi ve yakaladı” ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ın açıklaması şöyle:

“Her nefis ölümü tadacaktır. Bu tabii sadece Burhan Hocamız için geçerli değil, şu anda burada saf tutmuş bütün Müslümanlar, müminler için geçerli olan bir hüküm ve bu hükme herkes uyacak. Bunun nerede, ne zaman, nasıl geleceği belli değil. İşte son İzmir’de yaşanan hadise ortada. Bakın 80’e yakın vefat var ve 1000’e yakın yaralı var. Bunların hiçbirisinin böyle bir akıbetle imtihan olacakları akıllarından belki de geçmiyordu ama işte geldi ve yakaladı. Rabbim bizlere iman, Kur’an, İslam üzere ölmeyi nasip etsin. Hep birlikte inşallah Kur’an yolunda yürüyeceğimiz bu yolda Rabbim sevgili Habibinin Liva-ül hamd ismiyle müsemma sancağı altında toplanmayı bizlere nasip etsin.”

Kahreden rapor! Yıkılan iki bina ‘tescilli çürük’

“DOĞRUSU ONUNLA ÖVÜNDÜK”

Erdoğan, “Burhan Hocamız hem nüktedandı hem de gerçekten İstanbul Üniversitesinde özellikle davasını bilen bir anayasa hukukçusunun olmadığı dönemde o, davasının bir insanı olarak görev yaptı. Oradan yetiştirdiği öğrencileriyle hep övündü. Doğrusu biz de onunla övündük. Parlamentoda beraber süren bir yolculuğumuz oldu. Daha sonra Cumhurbaşkanlığı makamında danışmanım olarak da görev yaptı. Orada da beraberce çalıştık. Koronavirüs salgını neticesinde de Burhan Hoca’yı bu hastalıkla çok kısa sürede kaybettik. Rabbim mekanını cennet eylesin, akıbeti hayrolsun.”