Erdoğan: Daha adaylarının adını koyabilmiş değiller

Yayın tarihi: 3 Mart 2022 Perşembe 8:06 pm - Güncelleme: 4 Mart 2022 Cuma 12:38 am

Muhalefet partilerini hedef alan Erdoğan “15 Temmuz’la başaramadıklarını 28 Şubat ittifakı projesiyle elde edemezler” dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP Ankara Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda gündeme dair açıklamalarda bulundu, muhalefete yüklendi.

“Ukrayna ve Rusya’nın düştüğü durumdan ibret alarak yolumuza devam edeceğiz” diyen sözü ‘Güçlendirilmiş Parlamenter Sistemi’ mutabakatı açıklayan muhalefete getirdi ve özetle şunları söyledi:

‘YUVARLAK MASADA YER BEĞENMEYENLERE MİLLETİM YER GÖSTERECEK’

“İnşallah 2023’te bu şehrin sokakları gözleri umut ve sevinçle parlayan başkentlilerin coşkulu sloganları ile çınlatacaktır. Gönlü kazanılmadık tek bir insanımızı bırakmayacak şekilde Ankara’yı kucaklamanızı istiyorum. Sizlerdeki bu azim, bu kararlılık bu birlik ve beraberlik daim olduğu sürece ne bu davanın ne de AK Parti’nin önünü kesmeye kimsenin gücü yetmez. Yuvarlak masa etrafında yer beğenmeyenlere milletim yeri gösterecektir.

Kılıçdaroğlu: Sarayın oligarkları gözünüzün yaşına bakan namerttir!

‘DİYORLAR Kİ ‘AK PARTİ’DE GENÇLİK YOK’

Ülkenin milli iradenin en güçlü sürdüğü dönem bizim dönemimizdir. Uzun süre bunalan milletimiz, AK Parti ile çıkış yolu gözetmiştir. AK Parti’yi millet kurmuş, iktidara millet taşımıştır. AK Parti’nin vesayetle, darbecilerle mücadelesi hep milletin desteğiyle başarıya ulaşmıştır. Yürüyeceksin, milletin arkandan yürüyecek. Biz milletle yürüdük. O malum çevrelerle değil. Ülkemizi 2023 hedeflerine ulaştırma, gençlerimize 2053 vizyonunu miras bırakma ve bu mücadelemizi milletimizin desteğiyle sonuca ulaştıracağız. Diyorlar ki; “AK Parti’de gençlik yok” Siz arayın bulursunuz. Gençlik burada. AK gençlik, AK kadınlar gümbür gümbür geleceğe yürüyor.

‘RUSYA VE UKRAYNA’YI GÖRÜYORSUNUZ DİMİ?’

İşte Rusya-Ukrayna arasındaki gelişmeleri görüyorsunuz dimi. Düştükleri durumu görüyorsunuz değil mi? Bizler bunlardan ibret alarak yolumuza devam edeceğiz.

Türkiye’nin önünde 2 yol vardır. Birincisi ülkemizin büyük emekler, gayretlerle geldiği yeri, dünyanın en büyük ekonomileri, askeri güçleri arasına girerek taçlandırmaktır. İkincisi 1990’lı yılların siyasi istikrarsızlık, sosyal kaos dönemlerine geri dönmektir.

’28 ŞUBAT İTTİFAKI…’

28 Şubat ittifakı çatısı altında bir araya gelenler, o masaya oturtma cesareti bulamadıkları ortaklarıyla birlikte ülkenin meseleleri konusunda dişe dokunur tek bir şey ortaya koyamıyorlar. Bunların bir araya gelme gayreti ülkenin sorunları çözmek, kalkınmayı hızlandırmak değildir. Bunların tek derdi kendilerine ajanslar vasıtasıyla verilen gündemi uygulamaktır. Ama siyasette proje milli iradeye saygısızlıktır, hatta tehdittir. Bunların tanımı bu.

Milletimiz bulduğu her fırsatta bu projeleri çöpe atmış, beklentilerine hedeflerine uygun istikamete çevirmiştir. İnşallah bu sefer ki proje de milletimiz tarafından sandığa gömülecektir. Gezi olaylarıyla, 15-25 Aralık, darbe girişimiyle ekonomik tuzakla başaramadıklarını, 28 Şubat ittifak projesiyle elde edemeyecekler, edemezler. Türkiye’nin virüs siyasetiyle, uzaktan kumandayla yönetilemeyecek bir ülke olduğunu dost, düşman bir kez daha herkes görecektir.

‘BU MİLLET SİZİ GÖMER, NEYİ YIKIYORSUNUZ’

Hastanesinden yoluna, sanayisinden dış politikasına yapılan her şeyi kötülemenin adı siyaset değil, köksüzlüğün dışa vurumudur. Biz devletimizin binlerce yıllık tarihine, ecdadımızın emanetlerine bunun için dört elle sarılıyoruz. Bu 6’lılardan bir şey dudunuz mu_? Deseler ki “bunlar milli geliri 3 katına çıkardı, 5 katına çıkaracağız. Bunlar ülkeyi yılda %5 büyüttü, biz %6 büyüteceğiz. “eyvallah.

Ama bunlar diyorlar ki biz AK Parti’nin yaptığı her eseri yıkacağız. Bunlarda utanma yok. 18 Mart Çanakkale Köprüsü’yle ilgili adımı atıyoruz. Ellerinden gelse “bu köprüyü yıkacağız” derler. Bu millet sizi gömer gömer, neyi yıkıyorsun. Boğaz’ın altından Marmaray’ı geçirdik ne oldu. Kullanıyorlar mı? Kullanıyorlar. Osmangazi Köprüsü’nü yaptık. Bay Kemal buradan İzmir’e gidiyordur. Biz kıskanmadık. Geçerlerse geçsinler.

‘HANGİ ALANA ELİNİZİ ATARSANIZ ATIN AK PARTİ’NİN DEVASA İŞLERİ’

Hangi alana elinizi atarsanız atın. Bir yanda AK Parti’nin yaptığı devasal işleri, bir yanda bunların kısır hesaplarını görürsünüz. 2023 seçimleri, ülkemizde bu çalışmadan, üretmeden, sadece yalan ve iftirayla siyaset yapan partilerin devrinin sona ereceği yıl olacaktır. Bugüne kadar kendi partilerinin içindeki, taciz, yolsuzluk, tecavüzlerin üstünü örtenlerin yarın öbür gün iktidara geldiğinde yapacaklarını düşünmek istemiyoruz.

‘1 YIL ÖNCEKİ ÇAĞRIMIZA SESLERİ ÇIKMADI’

Türkiye siyasetiyle ekonomisiyle, askeriyle, sosyal yapısıyla güçlü olmak zorundadır. Bölgemizde hiçbir hadisenin hiçbir krizin Türkiye’den bağımsız olamadığı inkar edilemeyecek bir gerçektir. Geçtiğimiz yıl kendimiz yeni anayasa çalışması başlatmıştık. Muhalefetten kendi metinlerini hazırlaması çağrısında bulunmuştuk. Aradan 1 yıl geçti. Ne CHP’den ne de diğerlerinden bir ses çıkmadı. Şimdi bir şeyler hazırlamışlar. Hazırladıkları geriye dönüş.

* Düşünün Suriye, Doğu Akdeniz, Libya krizi çıkıyor. O ara bunlar kendi arayla hangi sırayla yürüyeceğinin kavgasını verdiği için ülke perişan oluyor. Ülkemizin bir köşesinde sel, bir köşesinden yangın bir köşesinde deprem felaketi yaşanıyor, bunlar kimin ayağını önce atacağının kararını veremediği için ülke perişan oluyor. Biz ülkeyi bu hastalıktan, çarpıklıktan kurtarmak için 20 yılımızı harcadık. Şimdi bunlar filmi geriye sardırıp eskiye dönmek istiyorlar.

‘HAZIRLADIKLARI PROGRAM VİZYONDAN YOKSUN’

Daha kendi aralarındaki sıralamanın içinden çıkamayanların, ülkenin meselelerini anlayabilmeleri, çözüm üretebilmeleri ve en önemlisi hayata geçirmeleri zaten mümkün değildir. Neyi nasıl yapacaklarına dair tek bir teklif olmadığı gibi pek çok meseleye dahil üstün körü olsa da bir teklif yoktur. Hazırladıkları program vizyondan yoksundur. Cumhurbaşkanlığı’ndaki adaylarının adını koyabilmiş değiller. Teklif ettikleri sistem bile Cumhurbaşkanını ifade edemeyecek kadar pespaye bir çalışmadır. Geçmişteki sorunları nasıl çözdüysek gelecekteki sorunların çözümünün adresi yine biziz.”

Bakan Nebati umudu 2023’e bağladı