Erdoğan’ın gündemi Akşener ve İnce

Yayın tarihi: 7 Ağustos 2020 Cuma 1:17 pm - Güncelleme: 7 Ağustos 2020 Cuma 4:22 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, cuma namazını ikinci kez Ayasofya’da kıldı. Namaz çıkışı gazetecilere açıklama yapan Erdoğan’ın gündeminde Akşener ve İnce vardı. Dolar, euro ve altındaki yükseliş sonrası ekonomideki tablo endişe yaratırken Erdoğan “Türkiye adeta bir uçuşun içerisinde. Gözü olup görmeyenler hala bu gerçekleri ne kadar yanlış anlatsalar da biz Türkiye olarak bu kalkınmamızı, tırmanışımızı yüksek oranda devam ettiriyoruz, devam ettireceğiz” ifadelerini kullandı.

Cuma namazını Ayasofya’da kılan AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, namaz çıkışı gazetecilere açıklama yaptı.

Erdoğan Bahçeli’nin Akşener’e çağrısına yeşil ışık yakarak, “Sayın Bahçeli’nin daveti ise benim yadırgadığım bir davet değildir. O da olabilecek en makul çizgide davettir. Temenni ederim ki birlik beraberliğin tesisine yönelik inşallah bir adım olabilir. Çünkü dağınıklıkta bir şey yok. Hele hele HDP’yle terör örgütlerityle el ele olmak, milli ve yerli olarak düşündüğümüz İYİ Parti’ye hiç uygun da düşmeyebilir. Böyle bir sıkıntının olduğu hasebiyle zaten böyle bir davet gerçekleşmiştir diye düşünüyorum.” dedi.

Meral Akşener’den Devlet Bahçeli’nin ‘evine dön’ çağrısına ağır yanıt!

Erdoğan yeni parti kuracağı iddia edilen CHP’li Muharrem İnce için de “Bizim içimizden birileri de gitti ayrıldı, partilerini kurdular. Bu parti kuruluşları nereye varır bilemem. Şu an sayın Muharrem beyle ilgili olarak onun da hakkıdır, eski bir siyasetçidir. O da onun doğal hakkıdır” açıklamasında bulundu.

Erdoğan ‘uçuyoruz’ dedi tepki yağdı: Uçurumdan aşağı doğru

“TÜRKİYE ADETA BİR UÇUŞUN İÇERİSİNDE”

Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Dünyadan şu anda ekonomik gelişmeleri gözden geçirecek olursanız, başka ABD olmak üzere Rusya, Avrupa bütün buralara baktığımız zaman ekonomide koronavirüs seyrinden sonra çok ciddi zigzagların olduğunu görürsünüz.

Biz 2002 Kasım’ın da göreve geldiğimiz zaman, 2002’de toplam milli gelirimiz 236 milyar dolardı. Fakat 2019’da toplam milli gelirimiz 754 milyar dolara çıktı.

Aynı şekilde fert başı milli gelir o zaman 3581 dolardı bu rakam 2019’da 9127 dolara çıktı.

Türkiyre tırmanışta, ama bizim bu tırmanışımızı görmek istemeyen, gözü olup da görmeyenler var.

İstihdama bakıyoruz 19.6 milyon kişiydi, şu anda 28 milyon 80 bin istihdamımız var. Bunda da artış var.

Türkiye adeta bir uçuşun içerisinde. Gözü olup görmeyenler hala bu gerçekleri ne kadar yanlış anlatsalar da biz Türkiye olarak bu kalkınmamızı, tırmanışımızı yüksek oranda devam ettiriyoruz, devam ettireceğiz.

Buzdolabı şatışları 2002’de 1 milyon 88 bindi. 2019’da 2 milyon 406 bin buzdolabı satışı var. Türkiye bir tırmanışta

Şu anda gerek TL’de gerek dövizde, gerek altın rezervinde, yine göreve geldiğimizde Türkiye’nin IMF’e olan borcu neydi? 23.5 milyar dolardı. Mayıs 2013 biz IMF’e olan borcumuzu sıfırladık. Şu an IMF’e borcumuz yok.

Döviz rezervi 27.5 milyar dolardı. Şimdi 105 milyar dolar Merkez Bankası’nın döviz rezervi.

Türkiye dimdik ayakta, kimse halkı yanıltmaya çalışmasın.

Güçlenerek devam ediyoruz, bugün dünden daha güçlüyüz, daha güçlü olacağız.”

 

Muharrem İnce kopuşu başlatıyor! ‘Adam kazandı’ belgelerini açıklayacak

“BUGÜN DÜNDEN DAHA GÜÇLÜYÜZ”

Türkiye olarak kalkınmamızı, tırmanışımızı yüksek oranda devam ettiriyoruz, devam ettireceğiz.”

Güçlenerek yolumuza devam ediyoruz, bugün dünden daha güçlüyüz, yarın daha güçlü olacağız.

MUHARREM İNCE’NİN PARTİ KURACAĞI İDDİASI

Bizim içimizden birileri de gitti ayrıldı, partilerini kurdular. Bu parti kuruluşları nereye varır bilemem. Şu an sayın Muharrem beyle ilgili olarak onun da hakkıdır, eski bir siyasetçidir. O da onun doğal hakkıdır.

BAHÇELİ’NİN AKŞENER’E ÇAĞRISI

Sayın Bahçeli’nin daveti ise benim yadırgadığım bir davet değildir. O da olabilecek en makul çizgide davettir. Temenni ederim ki birlik beraberliğin tesisine yönelik inşallah bir adım olabilir. Çünkü dağınıklıkta bir şey yok.

Hele hele HDP’yle terör örgütlerityle el ele olmak, milli ve yerli olarak düşündüğümüz İYİ Parti’ye hiç uygun da düşmeyebilir.
Böyle bir sıkıntının olduğu hasebiyle zaten böyle bir davet gerçekleşmiştir diye düşünüyorum.”

YENİ KISITLAMALAR OLABİLİR Mİ?

Bütün kısıtlamaların hepsi Bilim Kurulu’nun aldığı kararlara bağlı. Halkımıza sesleniyorum. Ne olur, maske, mesafe ve temizlik buna dikkat edelim. Buna dikkat edelim ki Allah göstermesin bir sıkıntı yaşamayalım. Dün itibariyle vefat 14. Mesele tabi vaka sayısının düşmesi. Bunu başarmamız lazım. Çalışıyoruz, daha çok çalışacağız sizler de bize yardımcı olmanız lazım ki bir an önce vaka sayısının düşmesini, vefat sayısının düşmesini hep beraber sağlayalım.

Koronavirüs olduğu dönemde ne olur, maskeyi mesafeyi ve hijyen kurallarına dikkat edin. Buna dikkat edersek bu işi çok ama çok az hasarla atlatırız. Buna dikkat etmemiz lazım. Birliğimizi ve beraberliğimizi asla bozmayalım.

BEYRUT PATLAMASI

Beyrut patlaması tabi neticeleri itibariyle failleri kimdir, henüz bu belirlenmiş değil. Şu anda konuyla ilgili başta Lübnan Cumhurbaşkanı ile yaptığım görüşmede ve bizim istihbarat teşkilatımızla yaptığı görüşmede henüz kimdir, hangi kuruluştur, buna benzer alınmış bir bilgi yok.

Buna benzer alınmış bir bilgi olmadığı için de bizim ‘şunlar yapmıştır’ dememiz de özellikle biz siyasilere yakışmaz. Ama bizler de takip ediyoruz. Oradaki kardeş Lübnan halkının, yöneticilerinin bizlere vereceği bilgileri önemle takip ediyoruz.

Tabi bu gerçekten çok ama çok büyük bir felaket. Biliyorsunuz benzerini rahmetli Hariri zamanında da yaşamıştık. Şimdi bu çok daha ileri seviyede böyle bir şey gerçekleşti. Nitrat kaynaklı olduğu söyleniyor, öbür tarafta füzelerin olduğu depolardan kaynaklı olduğu söyleniyor.
Çok açık, net olarak henüz bilgilendirmeler yapıldı diyemeyiz. Fakat işi bizler de takip ediyoruz. Ve en son Başkan Yardımcım Fuat bey ve Dışişleri Bakanım Lübnan’a ziyarette bulunup yerinde takip ediyorlar.

Daha ileri adım da biliyorsunuz bir Koca Yusuf kargo uçağımızla oraya çok çeşitli yardımları gönderdik. Bunların içerisinde askeri diyebileceğimiz birçok yardımlar var.

Ben Sayın Cumhurbaşkanına “Hastanelerimiz sizin hastanelerinizdir. Yaralıları bize nakletme noktasında her an yanınızdayız. Ambulans uçaklarımızla hastaları ülkemize taşıyabiliriz” Bu konuyu da kendilerine bildirdim. Kardeş Lübnan’ı yalnız bırakamayız. Felaketin boyutu çok çok büyük. limanın böyle bir duruma karşı karşıya kalması sıkıntıya sebep olmuştur.

Buranın yeniden inşası, ihyası kaç yılı alır bunlar da ayrı bir soru. Biz madden manen her şeyimizle Lübnan’ın Beyrut’un yanında olacağız.

LİBYA AÇIKLAMASI

Libya’yla yaptığımız anlaşmayı kararlılıkla sürdürüyoruz, sürdüreceğiz.

Özellikle deniz yetki alanlarında hiç hakkı, hukuku olmayanlarla buraları görüşmeye bile gerek duymuyoruz”