Erdoğan çözüm sürecini unuttu, Merdan Yanardağ’ı hedef aldı

Yayın tarihi: 6 Temmuz 2023 Perşembe 5:51 pm - Güncelleme: 6 Temmuz 2023 Perşembe 6:03 pm

Terör örgütü PKK ile yapılan çözüm sürecini, Habur’da kurulan mahkemeleri ve Abdullah Öcalan’a ‘özel oda’ yaptırma talimatını verdiğini unutan Erdoğan yargılaması süren TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ‘ı hedef aldı.

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, geçen hafta yayınlanan 4 Soru 4 Yanıt programında AKP’nin Abdullah Öcalan ile yeni bir çözüm süreci hazırlığında olduğu görüşünü anlatmak için kullandığı sözlerinin bağlamından kopartılarak sosyal medyada dolaşıma sokulmasının ardından “terör örgütü propagandası yapma” suçlamasıyla tutuklandı. Silivri Cezaevi’ndeki Yanardağ 9 gündür tutuklu.

RTÜK de TELE1 hakkında inceleme başlatmıştı.

Bugün toplanan üst kurul, TELE1’e 7 gün yayın durdurma ve yüzde 5 idari para cezası verdi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da bugün partisinin Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında Merdan Yanardağ’ı hedef aldı. Yanardağ için “Gazeteci kılıklı terör sevicileri” dedi.

Erdoğan “CHP Genel Başkanı bebek katilini öven gazeteci kılıklı terör sevicileri savunuyor. 14 Mayıs’ın üzerinde 53 gün, 28 Mayıs’ın üzerinden ise 39 gün geçti. Ama bu zat Kandil ve Pensilvanya’ya hangi sözleri verdiğini açıklamadı. 13 yıla sığdırdığı 12 seçim bozgununa rağmen ne milletten ne de kendi seçmeninden bir kez olsun özür dilemedi” ifadesini kullandı.

Erdoğan seçim sürecinde yaptığı gibi gizledi. Yanardağ aslında kırpılarak hedef gösterildiği yayında 2019 yerel seçimlerinde yapıldığı gibi Öcalan’ın yeniden devreye sokulabileceğine dikkat çekerek muhalefeti uyarmıştı.

İYİ Parti ve AKP’li troller bu uyarının Yanardağ ve TELE1’e sistematik bir saldırı başlattı.

Peki saldırıya bugünkü açıklamalarıyla destek veren Erdoğan çözüm süreci döneminde neler demişti?

Siyasilerden TELE1’e cezaya tepki: RTÜK eliyle darbe yapılıyor

“ÖCALAN’I HAYATA DAHİL ETTİK”

Erdoğan 11 Ocak 2013’te katıldığı bir televizyon programında ise Öcalan’ın cezaevi koşullarının iyileştirildiğini “Öcalan’ı hayata dahil ettik. Televizyon verdik. Bu sayede takımını izliyor. Türkiye’de ne oluyor görüyor” sözleriyle anlatmıştı.

TELE1’e karartma cezası tepki yağıyor: Tüm medyaya gözdağı

“LAZİSTAN EYALETİ VAR, KÜRDİSTAN EYALETİ VAR”

Erdoğan yine 2013 yılında “Eyalet yapılanması süratle kalkınmayı getirir. Bu güçlenme alametidir. Güçlü Osmanlı’da Lazistan eyaleti var Kürdistan eyaleti var. Güneyde başka eyaletler var. MHP bir taraftan Osmanlı’nın devamıyız diyeceğiz diyecek ama bir taraftan da Osmanlı’nın uygulamalarına karşı çıkacak. MHP’nin endişesi eyalette başka bir etnik unsur seçimi kazanırsa ne olacak. O zaman sen de gir kazan. Bizim öyle bir endişemiz yok. 81 ilin 81’inde belediyemiz var. Güçlü bir Türkiye asla eyalet sisteminden korkmamalı. Siz eyalet sisteminde de bu üniter yapıyı koruyabilirsiniz. Demokraside ekonomik kalkınmada güçlü bir Türkiye’den bahsediyoruz” sözlerini kullanmıştı.

Çözüm sürecinde uyarılara rağmen muhalefet dinlenmemiş Meclis devreye sokulmamıştı. Ve sonucunda Erdoğan, AKP, İmralı, Kandil ve HDP denklemindeki açılım süreci başarısızlıkla sonuçlanmıştı.

2024’teki yerel seçimlerde yine Öcalan’ın AKP eliyle devreye sokulup sokulmayacağı merak konusu.

Merdan Yanardağ’dan mektup: Kimse endişe etmesin, Silivri soğuk değil

Türkiye Yüzyılı! Trollerin hedef gösterdiği TELE1 7 gün karartılacak