Erdoğan CHP’yi eleştirmek isterken kendi ittifak ortaklarını hedef aldı!

Yayın tarihi: 1 Mayıs 2023 Pazartesi 5:30 pm - Güncelleme: 2 Mayıs 2023 Salı 8:49 am

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1999 depremini Marmara depremini işaret edip, CHP’yi eleştirmek isterken  iktidarda bugünkü ittifak ortakları ANAP-DSP-MHP koalisyonunun olduğunu unuttu.

Kahramanmaraş depremlerinde hali hazırda 50 bini aşkın yurttaş hayatını kaybetti. İnsanlar günlerce enkaz altında yardım bekledi. Birçok depremzedenin hayatını donarak kaybettiği belirtilirken AFAD’ın yetersizliği ve Kızılay’ın çadır sattığı ortaya çıktı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Memur-Sen’in 7. Olağan Genel Kurulu’nda konuştu. Konuşması sırasında Kahramanmaraş ve Hatay’daki depremlerdeki yaralar henüz sarılamamışken, Cumhurbaşkanı Erdoğan, 24 yıl geriye giderek dönemin hükümetini hedef alan ifadeler kullandı.
DSP’yi ve MHP’yi hedef aldı

Erdoğan, “Geçmişte Marmara Depremi sonrasında yaşadıklarımızı hatırlayın. Kimdi onlar? Şu andaki CHP. Ne yaptılar? Hiç.” dedi.

Erdoğan, Turgut Özal’ın 1987’de açtığı havalimanını sahiplendi

İTTİFAK ORTAKLARINI HEDEF ALDI

Ancak Erdoğan’ın unuttuğu bir şey vardı. O da 99 depreminde dönemin iktidarının hali hazırda Cumhur İttifakı’nda yer alan DSP ve MHP’nin olmasıydı.

Erdoğan’ın konuşması şöyleydi: “Geçmişte Marmara depremi sonrasında yaşadıklarımızı hatırlayın. Kimdi onlar? Şu andaki CHP. Ne yaptılar? Hiç. Biz, o zaman da yine deprem bölgesini gezdik, dolaştık. Ama maalesef ortada yönetim diye bir şey yoktu. Ülkemiz 1999 depreminde sadece can kayıplarıyla sarsılmadı, sadece yıkıntıların altında ezilmedi. Ekonomik olarak da ciddi bir darboğaza girdi.

Bugün utanmadan sıkılmadan 300 milyar dolar getireceğim yalanını atanlar, o günlerde IMF komiserlerinin çantacılığını yapıyordu. Bay bay Kemal, halef selef olduklarınız o zaman niçin size bir kuruş para vermediler? Memurların parasınıödeyemediniz. Ülkeye yatırımlar konusunda en ufak bir şey yapamadınız. Bizim ise böyle bir derdimiz yok.”