Erdoğan’a göre, CHP’nin ‘aşırı, çok büyük, tarihi usulsüzlük’ yaptığı seçimi bakın kim kazanmış!

Yayın tarihi: 30 Ocak 2019 Çarşamba 4:18 pm - Güncelleme: 30 Ocak 2019 Çarşamba 4:22 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP’nin 73 yıl önceki seçimleri açık oy / gizli tasnif usulüyle kazandığını ifade ederken 72 yıl önce de Mersin Arslanköy’de muhtar seçimlerinde usulsüzlük yaptığını söyledi. Erdoğan’ın bahsettiği ve ortaya çıkardığı, 73 yıl önceki o çok kritik, tarihi seçimde ise CHP muhtar adayı değil DP muhtar adayı kazandı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) seçim toplantısında konuştu. Cumhuriyet Halk Partisi’nin 73 yıl önceki 1946 seçimlerini açık oy / gizli tasnif usulüyle kazandığını söyleyen Erdoğan, 72 yıl önceki 1947 muhtarlık seçimlerinde de CHP’nin Mersin Arslanköy’de sayımlarda hile yapmak istediğini ama bunu başaramadığını ve Demokrat Partili (DP) muhtar adayının seçimleri kazandığını anlattı.

CHP MUHTARLIK SEÇİMİNİ ZATEN KAZANAMIYOR

Ancak Mersin Valisinin seçimin yenilenmesi kararı sonrası itiraz eden halkın “isyan” ile suçlandığını, sanıklar hakkında idam istendiğini söyleyen Erdoğan, bir yıl sonra sanıkların beraat ettiğini aktardı.

‘CHP BUDUR’
Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

“Şimdi milletime sesleniyorum, gençliğe sesleniyorum. İşte CHP’yi tanımak istiyorsanız, CHP budur. CHP hiçbir zaman sandıktan çıkan iradeye saygı duymamıştır. CHP hiçbir zaman milli iradeye saygı duymamıştır. CHP hep az önce de ifade ettiğim gibi açık oy, gizli tasnif ile seçim yapma yoluna gitmiştir.