Erdoğan, çalışma odasında maskeli görüntülendi

Yayın tarihi: 4 Kasım 2020 Çarşamba 8:26 am - Güncelleme: 4 Kasım 2020 Çarşamba 8:26 am

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avusturya’nın başkenti Viyana’daki terör saldırısı sırasında yaralanmasına rağmen diğer yaralılara yardıma koşan ve vurulan bir polis memurunu ambulansa taşıyarak hayatını kurtaran Recep Tayyip Gültekin ve Mikail Özen ile görüntülü telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Erdoğan görüşmede, Gültekin’e “Seninle gurur duyuyoruz” dedi.

Viyana’daki saldırıda yaralanan Türk genci dehşet anlarını anlattı

Recep Tayyip Gültekin ile isimlerinin aynı olmasının da güzel bir tevafuk olduğunu belirten AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede şunları kaydetti:

‘BİZİ ANLAMAYABİLİRLER AMA BİZ ONLARI ANLARIZ’

“Avusturyalılara yardım etmeye devam edin. Onlar belki bizi anlamayabilirler ama biz onları anlarız. Çünkü biz yaratılanları yaratandan ötürü sevdik, dinine bakmadık, mezhebine bakmadık. ‘Sadece insan olması bizim için yeter’ dedik ve bu yola da böyle devam ediyoruz. Ben biliyorum ki Avusturya’da zaman zaman çok ciddi sıkıntılar çektiniz. Hala da çok çok ciddi sıkıntılar çekiyorsunuz. Müslüman olmaktan başka -onlar nezdinde- sizin hiçbir günahınız yok. Ama bizim için de Müslüman olmak en önemli iftihar vesilesi. Bir defa terörle, terörizmle en büyük mücadeleyi biz verdik, vermeye devam ediyoruz. Bulunduğunuz her yerde, iyiliğin, barışın, güzelliğin temsilcisi olacağınızdan eminim. Milletim, ailem ve şahsım adına sana teşekkür ediyorum, gözlerinden öpüyorum. Allah yar ve yardımcınız olsun. Bütün aileye selamlar.”