Erdoğan: Büyük devlet zor zamanlarda vatandaşının yanında olabilen devlettir

Yayın tarihi: 13 Kasım 2020 Cuma 5:33 pm - Güncelleme: 13 Kasım 2020 Cuma 5:38 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Tekirdağ Şehir Hastanesi’nin açılışındaki konuşmasında, “Büyük devlet zor zamanlarda vatandaşının yanında olmayı başarabilen bir devlettir” dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Tekirdağ Şehir Hastanesi’nin açılışında konuştu. Erdoğan, yeni tip koronavirüsle mücadeleye ilişkin konuşurken, “Büyük devlet zor zamanlarda vatandaşının yanında olmayı başarabilen bir devlettir” ifadesini kullandı.

“Eski Türkiye bakiyesi elitist, kibirli zihniyet yeniden hortladı” diyen Erdoğan, “Ankara’daki sırça köşklerinden gazete köşelerinden milleti aşağılamayı tercih edenler, bu milletine oyunu bir torba kömüre, makarnaya satmayacağını idrak edemedi” diye konuştu.

Dünya genelinde vaka sayılarında tırmanış yaşandığını söyleyen Erdoğan, “Allah rızası için yok dışarısıymış, yok kafeteryasıymış, yok şurasıymış, burasıymış sigara içmeyi lütfen bırakın” dedi.

Erdoğan, koronavirüs aşısıyla ilgili ise, “Tüm dünyayı kasıp kavuran milyonlarca insanın hayatını ilgilendiren bir meselede rant ve kar hesabının yapılması utanç vericidir. Daha önce dediğimiz gibi üretilen aşı tüm insanlığın ortak malı olmalıdır. Zengin fakir demeden tüm ülkelerin aşıya erişebilmelidir” açıklamasını yaptı.

Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

“Biz birileri gibi yaptıklarımızı ve yapacaklarımızı sağa sola değil, doğrudan milletimize anlatıyor. Seçim meydanlarında ne söz verdiysek onları yapmanın çabası içindeyiz. Bunlar emek vermek, üretmek yerine hizmet götürene çamur atmayı marifet sandılar. Ankara’daki sırça köşklerinden gazete köşelerinden milleti aşağılamayı tercih ettiler. Oyunu bir torba kömüre makarnaya satmayacak bir millet olduğunu idrak edemediler.

Eski Türkiye bakiyesi bu elitist bu kibirli zihniyetin son günlerde yeniden hortladığını görüyoruz. Unvanı kimi zaman gazeteci, sanatçı, akademisyen, siyasetçi olan bu kifayetsiz muhterisleri artık biz de milletimizle çok iyi tanıyoruz.”

“BÜYÜK DEVLET…”

“Büyük devlet zor zamanlarda vatandaşının yanında olmayı başarabilen bir devlettir. Salgın döneminde dünyadaki tüm devletler gerçek kapasitelerini görmüştür. Salgın sürecinde adeta takke düştü kel göründü misali yüzlerdeki makyajlar akmış gerçekler ortaya dökülmüştür. Dünyada ciddi sıkıntılar yaşandı. Kağıt üzerinde maddi bakımdan zengin görünen ülkelerin ne hastane kapasitelerinin ne sağlık personeli sayışlarının ne sağlık sigortası sistemlerinin böyle bir yükü taşıyamadığı ortaya çıktı. Maskeden solunum cihazına üretime dayalı her konuda dünyada ciddi sıkıntılar yaşandı.”

“ALLAH RIZASI İÇİN SİGARA İÇMEYİ BIRAKIN”

“Son haftalarda dünya genelinde vaka sayılarında yaşanan tırmanış bu acı gerçeği hepimize hatırlatmaktadır. Koronavirüsün ilacı veya aşısı bulunana kadar rehavete kapılamadan savaşmaya devam etmeliyiz. Ekranları başındaki milletimize sesleniyorum. Ne olur Allah rızası için yok dışarısıymış, yok kafeteryasıymış yok şurasıymış burasıymış sigara içmeyi lütfen bırakın. Kendi kendimizin katili olmayalım en önemli vurgun noktası akciğer. Akciğerinde en önemli vurgun yeme aracı sigara lütfen artık sizler de bize yardımcı olun.

“İSTANBUL VE ANKARA’DA YENİ BİR SÜREÇ BAŞLATTIK”

“İstanbul ve Ankara’da da yeni bir süreç başlattık. Yapmak zorundayız bunu biz kendi keyfimiz için yapmıyoruz. Bütün bunları milletimiz için yapıyoruz.”

“ZENGİN FAKİR DEMEDEN TÜM ÜLKELER AŞIYA ERİŞMELİDİR”

“Türkiye olarak aşı konusundaki çalışmalarımızı çok kuvvetli bir şekilde sürdürüyoruz. Almanya’da iki Türk kardeşimiz de bu işin içinde biliyorsunuz. Tüm bu ülkelerle ortak çalışmalarımız devam ediyor. Sağlık bakanlığımız diğer ülkelerin aşı çalışmalarını da yakından takip ediyor.

Maalesef zaman zaman spekülasyonlara da şahit oluyoruz. Tüm dünyayı kasıp kavuran milyonlarca insanın hayatını ilgilendiren bir meselede rant ve kar hesabının yapılması utanç vericidir. Daha önce dediğimiz gibi üretilen aşı tüm insanlığın ortak malı olmalıdır. Zengin fakir demeden tüm ülkelerin aşıya erişebilmesi çok önemlidir.”