Erdoğan: ‘Bütün yollarımız duble yol olacak’ dediğimde birileri dalga geçmişti

Yayın tarihi: 2 Şubat 2021 Salı 4:47 pm - Güncelleme: 2 Şubat 2021 Salı 4:47 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yolların bozuk ve tek gidiş-dönüş şeklinde olması sebebiyle geçmişte çok fazla trafik kazası yaşandığını söyleyerek “Bütün yollarımız duble yol olacak’ dediğimde birileri bunu dalga konusu yapmıştı. Tüm bu alanlarda da yaptığımız yatırımlarla ülkemize çağ atlattık. Bütün bunlara ‘Ne gerek var, böyle devam etsin’ diyenler de oldu. Ama biz trafikle ilgili hiçbir şeyi ertelemedik” dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen “2021–2030 Karayolu Trafik Güvenliği Strateji Belgesi ve Eylem Planı ile Trafik Medya Yüzlerinin Tanıtımı ve Trafik Medya Ödülleri Programı”na katıldı.

Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, trafikte sıfır can kaybı, sıfır yaralanma, sıfır hedefine ulaşana kadar çalışmaya devam edeceklerini belirterek, “Bu konu her türlü siyasi ve fikri ayrılığın üstünde bir meseledir. Herkesin trafik güvenliğine destek vermesi şarttır” dedi.

Erdoğan, yolların bozuk ve tek-gidiş, dönüş şeklinde olması sebebiyle geçmişte çok fazla trafik kazası yaşandığını söyleyerek “Bütün yollarımız duble yol olacak’ dediğimizde birileri bunu dalga konusu yapmıştı. Tüm bu alanlarda da yaptığımız yatırımlarla ülkemize çağ atlattık. Bütün bunlara ‘Ne gerek var, böyle devam etsin’ diyenler de oldu. Ama biz trafikle ilgili hiçbir şeyi ertelemedik” şeklinde konuştu.

“BU KONU HER TÜRLÜ SİYASİ VE FİKRİ AYRILIĞIN ÜSTÜNDE BİR MESELEDİR”

Erdoğan, şöyle devam etti: “Bir dönem her akşam adeta savaş bilançosu gibi trafik kazası haberleri dinlerdik. 20 ölü, 30 yaralı rutin hale gelmişti. Çünkü yollar tek gidiş, tek geliş yollar da bozuktu. En küçük hata facia demekti. ‘Bütün yollarımız duble yol olacak’ dediğimizde birileri bunu dalga konusu yapmıştı. Hızla planlarımızı programlarımızı yapıp çalışmalara başladık. Hızla planlarımızı programlarımızı yapıp çalışmalara başladık. Göreve geldiğimizde 6 bin 100 km bölünmüş yol vardı. Allah’a şükür ülkemize biz bugüne kadar 22 bin km kadar daha bölünmüş yol kazandırarak bu rakamı 28 bin km üzerine çıkardık.

Otoyollarımızın uzunluğunu da 2 kat artırdık. Bu ülkede yaşayan istisnasız herkesin trafik güvenliği hususundaki çalışmalara destek vermesi şarttır. Trafik denetleme ekiplerimiz personel ve araç sayısı bakımından yetersizdi. Tüm bu alanlarda da yaptığımız yatırımlarla ülkemize çağ atlattık. Bütün bunlara ‘Ne gerek var, böyle devam etsin’ diyenler de oldu. Ama biz trafikle ilgili hiçbir şeyi ertelemedik. 0 can kaybı, 0 yaralanma, 0 hasar hedefimize ulaşana kadar da çalışmaya devam edeceğiz. Bu konu her türlü siyasi ve fikri ayrılığın üstünde bir meseledir. Herkesin trafik güvenliğine destek vermesi şarttır.”