Erdoğan: Bunların iktidar yüzü görmeye imkanları olmayacak

Yayın tarihi: 13 Kasım 2021 Cumartesi 3:20 pm - Güncelleme: 13 Kasım 2021 Cumartesi 3:35 pm

Çanakkale’de konuşan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhalefeti hedef alarak, “Bunların iktidar yüzü görmeye imkanları olmayacak” dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çanakkale’de son tabliye yerleştirmesi yapılan yeni köprünün önünde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, “Dünyanın tarihinin en ciddi lojistik krizlerinden birini yaşadığı böyle bir dönemde böyle bir projeyi hayata geçirmemiz önemlidir. Artık üç. Kıtadaki tüm kara, deniz, demir hava yollarının ülkemizden ve elbette boğazlarımızdan geçmeye başladığı bir döneme giriyoruz” ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Kanal İstanbul için büyükelçilere ve iş insanlarına yaptığı çağrıyı da hedef alan Erdoğan, “Devletlerde süreklilik esastır. Zaten bunların iktidar yüzü görmeye imkanları olmayacak. Milletim onlara böyle bir fırsatı vermez. Bu ülkede dikili bir ağacı olmayan bu muhalefetin bir defa 2023’te iktidarı almak gibi bir imkanları da olmayacaktır” dedi.

Erdoğan, “Dolayısıyla dünyayı bu şekilde tehdit etmek, devletlerin sürekliliğini bir kenara koyarak, ‘Sakın ha buna girmeyin, girerseniz paranızı filan alamazsınız’ yaklaşımına girmeleri bunların bir defa devlet yönetiminde ne kadar cahil olduklarını ve bu ülkeye de ne kadar büyük bir ihanet içinde olduklarının en güzel ifadesidir. Eğer bir şeyi görmek istiyorsak bunların başkanlığını elinde bulundurdukları belediyelerde ne yapıyorlar bunlara bakın. Su konusunda verdikleri sözleri, ucuz su, elektrikte verdikleri sözler. Hani birini tuttular? Hiçbir şey yok. Şimdi aynı şekilde inşası süren hızlı tren yolu hatlarımızı tamamlayarak ülkemize sınıf atlatıyoruz” diye konuştu.

Son anket açıklandı: İttifaklar kafa kafaya

Kılıçdaroğlu: Kanal İstanbul ihalesine giren çok ağır bedeller ödeyecek

Karamollaoğlu: Kılıçdaroğlu’nun yaptığını her babayiğit yapamaz

Kılıçdaroğlu ‘helalleşme yolculuğu’na çıkıyor: Sadece iktidarı devralmak yetmiyor