Erdoğan: Bunlar batıya ezik, kendi halkına küstahtır

Yayın tarihi: 25 Eylül 2021 Cumartesi 4:00 pm - Güncelleme: 25 Eylül 2021 Cumartesi 4:04 pm

Teknofest’te muhalefeti hedef alan Erdoğan, “Bunlar batı ülkelerindeki her şeyi çok iyi, çok kaliteli, bizde ise şeyi kalitesiz görürler. Bunlar batı karşısında ezik, kendi halkına kaba ve küstahtır” dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Teknofest’te gençlere hitap etti. Erdoğan konuşmasında, muhalefete yüklendi. Gençlere hitap eden Erdoğan, “Biz gençlerimizin harflerle tanımlayanların fersah fersah ötesinde karaktere, ufka sahip olduğunu biliyoruz” ifadesini kullandı.

Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

GENÇLERE SESLENDİ: HEYECANIMIZI ANLAMAYANA PRİM VERMEYİN

“Bunlar batı ülkelerindeki her şeyi çok iyi, çok kaliteli, bizde ise şeyi kalitesiz görürler. Bunlar batı karşısında ezik, kendi halkına kaba ve küstahtır. Gençler, size yapamazsınız diye üst perdeden ahkam kesenlerin sözlerine asla kulak asmayın. Heyecanımızı anlamayanlara asla prim vermeyin. Kadrolu felaket tellallarının hayallerinizle aranıza girmesine müsaade etmeyin.

“KARGANIN DÜNYASI BAŞKA ŞAHİNİN BAŞKA”

Aynı gökte uçsalar dahi karganın dünyası başka, şahinin dünyası başka. Bugün yerli ve milli teknolojilerimizdeki başarıları eğer konuşabiliyorsak bunda son 19 yılda atılan adımların çok büyük payı bulunuyor.

“VARSIN BİRİLERİ SİYASİ İKBALLERİ UĞRUNA GENÇLERİ KUTUPLAŞTIRSIN”

Erdoğan şöyle devam etti: “Varsın birileri bizim gençlerimizi tanımak yerine sizleri harflerle kategorilere ayırarak tanımaya çalışsın. Varsın birileri ufuk çizmek yerine kısır gündemlerine alet etmeye çalışsın. Varsın birileri gençleri ayrım yapmadan kucaklamak yerine kutuplaştırmanın peşine düşsün. Biz gençlerimize inanıyoruz. Biz gençlerimizin harflerle tanımlayanların fersah fersah ötesinde karaktere, ufka sahip olduğunu biliyoruz.

Bugün burada ülkemizi güvenle, huzurla teslim edeceğimiz pırlanta gibi bir gençlik görüyorum. Türkiye Cumhurbaşkanı olarak hem siz gençlerimizle hem de sizleri en güzel şekilde yetiştiren anne babalarımızla gurur duyuyorum. Rabbime şahsıma sizler gibi gençlerle yol yürümeyi nasip ettiği için sonsuz hamdolsun diyorum. TEKNOFEST rekorların ve rekortmenlerin festivalidir. TEKNOFEST yorulmak nedir bilmeyenlerin, kendine sınır çizdirmeyenlerin festivalidir. Burada 7’den 70’e tüm katılımcıların eşsiz bir teknoloji ziyafeti var.”

Erdoğan: Daha önce hiçbir ABD lideriyle bunu yaşamadım