‘Erdoğan, Boynukalın’ın “Pamuk” çıkışını duyunca yüzünü buruşturdu’

Yayın tarihi: 5 Mayıs 2021 Çarşamba 12:16 pm - Güncelleme: 5 Mayıs 2021 Çarşamba 12:16 pm

Abdulkadir Selvi, bugünkü köşe yazısında, Alpaslan Kuytul ile Mehmet Boynukalın meselelerinin Erdoğan’a iletildiğini yazdı. Erdoğan, Diyanet ile toplantı talimatı verdi.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Furkan Vakfı kurucusu Alparslan Kuytul ile eski Ayasofya baş imamı Mehmet Boykukalın hakkında çıkan olayların AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önüne geldiğini yazdı.

Eski Ayasofya imamının 23 Nisan mesajına AKP’den de tepki geldi

Selvi’nin aktardığına göre Erdoğan, “Boynukalın’ın ifadelerini duyunca yüzünü buruşturdu.”

Selvi, yazısında şunları kaydetti:

Bir de alim sıfatıyla zarar verenler var.

Ayasofya imamı olarak İslam’ı sevdirmesi beklenirken adı ‘pamukçu hoca’ya çıkanlardan söz ediyorum.

Alpaslan Kuytul’culara camide biber gazlı müdahale ile Ayasofya’nın eski imamı Mehmet Boynukalın’ın “pamuk” göndermesi AK Parti MYK’da gündeme geliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Camide onlara müdahale şekli yanlıştı. Onların yaptığı da yanlıştı. İkisi de yanlış” diyor. Dini meselelerde siyasetin değil, Diyanet’in konuşması gerektiği üzerinde duruluyor.

Erdoğan, önümüzdeki hafta Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Diyanet’le bir toplantı yapılması talimatını veriyor. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş bir çaba içinde, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kapsamlı bir toplantı yapılarak, bu konular ele alınacak.

ERDOĞAN’IN YÜZÜNÜ BURUŞTURDUĞU AN

Bu arada Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Mehmet Boynukalın’ın “pamuk” göndermesinden haberi olmadığı anlaşılıyor. Erdoğan duyunca yüzünü buruşturuyor.

“ALAYINIZIN CEHENNEME KADAR YOLU VAR”

Bu paylaşımın ardından çokça eleştirilen Eski Ayasofya Camii baş imamı Prof.Dr Mehmet Boynukalın, gelen eleştirilere tepki çeken yanıtlar verdi. Boynukalın, “Helal haram nedir bilmeyen adi bir güruh kalkmış bana helali haramı öğretmeye kalkıyor. Devletimin üniversitesinde din dersi verip helal hatta farz olan bir iş yapıyor ve karşılığını helal olarak alıyorum. Sizin pisliğinize ihtiyacım yok. Alayınızın cehenneme kadar yolu var.” dedi.

PAMUK PAYLAŞIMI YAPIP HESABINI KAPATMIŞTI

Boynukalın, Twitter hesabından yaptığı paylaşımın devamında ise şu ifadeleri kullandı: “Bu güruh helal haram nedir bilmiyor; paranın itibari bir şey olduğunu da anlamıyor. Önemli olan yaptığınız işin helal olmasıdır. Devletin kasasına bu paranın nereden geldiği sizi ilgilendirmez. Evet düzeltilmesi gerekir; ama o ayrı bir konudur. Merak etmeyin ey güruh, haram (!) ettiğiniz vergilerinizden bana düşen hisseden hepinize kaliteli pamuk aldım, artık helal edersiniz, ne yapayım.”Bu paylaşımdan sonra ise Boynukalın Twitter hesabını kapattı. Bir süre sonra hesabını korumalı sisteme alarak tekrar açtı.

Boynukalın tehdit gibi sözlerinin ardından önce hesabını kilitledi sonra da kapattı