Erdoğan: Bölgemizde yeni bir sayfa açmanın zamanı geldi

Yayın tarihi: 28 Mayıs 2022 Cumartesi 3:35 pm - Güncelleme: 28 Mayıs 2022 Cumartesi 3:35 pm

Azerbaycan’da konuşan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bölgemizde yeni bir sayfa açmanın zamanı gelmiştir” dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan’da düzenlenen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST’e katıldı.

Burada açıklama yapan Erdoğan, “Bizim kimsenin toprağında, egemenliğinde gözümüz olmadığı gibi, habis niyetlilere verecek tek karış toprağımız da yoktur, olmayacaktır” dedi.

Erdoğan özetle şu açıklamaları yaptı:

‘AZERBAYCAN STRATEJİK MÜTTEFİKİMİZDİR’

“Hazar’ın incisi Bakü’de, bir millet, iki devlet, tek festival şiarıyla dünyanın en gözde havacılık uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST’i gerçekleştiriyoruz. Kader birliğimiz tarihin derinliklerine kadar uzanmaktadır. Çanakkale’de Gence’de Bakü’de yüreklerimiz ve bileklerimiz ortak mücadelemizde tekrar beraber olmuştur.

Azerbaycan bizim öz yurdumuzdur, aynı şekilde Türkiye’nin her bir karışı da sizlerin vatanıdır, yurdudur. Azerbaycan gönül coğrafyamızın ayrılmaz bir parçasıdır. Hamdolsun önce stratejik ortaklık, geçtiğimiz yıl da Şuşa Beyannamesi ile stratejik müttefik olduk. Enerjiden kültüre, savunmadan ticari, ekonomik ve beşeri münasebetlere uzanan geniş bir yelpazede güçlü işbirlikleri kurduk.

AKP’den Ensar Vakfı’na ‘moral’ ziyareti

‘KİMSENİN TOPRAĞINDA, EGEMENLİĞİNDE GÖZÜMÜZ YOK’

Biz haksızlık karşısında susanlardan olmadık, olmayacağız. İşgale ve haksızlığa karşı her ortamda doğru olanı söylemekten geri durmadık, durmayacağız. Nerede bir zulüm varsa sesini yükselten yürekli bir milletin mensuplarıyız. Biz tehditle korkutanlardan olmadık, olmayacağız. Meşru davamızı savunmaktan geri durmayacağız. Bizim kimsenin toprağında, egemenliğinde gözümüz olmadığı gibi, habis niyetlilere verecek tek karış toprağımız da yoktur, olmayacaktır.

‘BÖLGEMİZDE YENİ BİR SAYFA AÇMANIN ZAMANI’

Bölgemizde yeni bir sayfa açmanın zamanı gelmiştir. Bölgesel barış ve istikrar adına aziz kardeşim Aliyev’in Ermenistan’la kurmak istediği kalıcı barışı Türkiye olarak güçlü biçimde destekliyoruz.”

Kılıçdaroğlu: Demirtaş’ın, Kavala’nın serbest bırakılmasını istiyorsanız bize katılacaksınız