Erdoğan BM Genel Kurulu’ndaki renkleri LGBTİ+ renkleri sanıp sinirlendi: Genel Sekreterle konuşmak isterdim

Yayın tarihi: 22 Eylül 2023 Cuma 10:41 am - Güncelleme: 22 Eylül 2023 Cuma 10:41 am

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BM Genel Kurulu’nda yer alan sürdürülebilirlik renklerini LGBTİ+ renkleri sanıp tepki göstererek, “ Genel Sekreterle fırsat bulup bunu konuşmak isterdim” dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler Zirvesi sonunda gittiği ABD’nin New York kentindeki Türkevi’nde açıklamalarda bulundu.

“BİR LİDER LGBT’Cİ, DİĞER LİDER LGBT’YE KARŞI”

Reuters’ın aktardığına göre Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda bu yılki zirvenin teması olan sürdürülebilirliği temsilen kullanılan renkleri LGBTİ+ renkleri zannederek tepki gösterdi.

“Aile” kavramına zarar verdiğini öne sürerek sık sık LGBTİ+ bireyleri hedef alan Erdoğan, “Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’na girerken basamaklarda ve diğer bazı alanlarda LGBT renklerinin olduğunu görüyorsunuz. Burayla ne yapılmak istendiği önem arz ediyor. Şu anda liderlerden bir tanesi LGBT’ci bir diğer lider LGBT’ye karşı, böyle bir durum var. Ne yapılmak isteniyor? Ben şahsen. Şu anda dünyada ne kadar LGBT’ci var? Bu basamaklarda onların ne kadar hakkı varsa, LGBT’ye karşı olanların da bu denli var. Çünkü bu bir insani mesele ve buradan rahatsız olanların olduğunu da bilmek lazım” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’ın mülakat sözlerine sert tepki! “Halkın gözüne baka baka yalan…”