Erdoğan: Bizim karşımıza patates, domates, sarımsak ile çıkanlar…

Yayın tarihi: 13 Şubat 2019 Çarşamba 8:28 pm - Güncelleme: 13 Şubat 2019 Çarşamba 8:28 pm
AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in eleştirilerine yanıt verdi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara’da esnaflara hitap etti.

Erdoğan, geçtiğimiz haftalarda çarşı ve pazardaki yüksek fiyatlar nedeniyle tepki gösterdiği esnafa, “Bunun adı tefecilik, hatta ülkeye ve millete ihanet” demişti. Bugün yaptığı konuşmada ise ‘Geçmişte esnaflık yapmış bir kardeşiniz olarak sizi en iyi ben anlarım’ cümlesi dikkat çekti.

Erdoğan özetle şunları söyledi:

Geçmişte gıda sektöründe esnaflık yapmış, bu şerefe nail olmuş bir kişi olarak sizleri en iyi ben anlarım. Belediye başkanlığım, başbakanlık ve cumhurbaşkanlığı dönemimde esnaflarımız ile bir araya gelmeye özel önem verdik. Sizlerle içtiğim bir bardak çayın, yaptığımız sohbetin özellikle keyfini başka bir yerde bulamadım. 17 yıldır esnaf ve sanatkarlarımıza en güzel hizmetleri getirmeye gayret ettik. Esnaflarımız için yaptıklarımızın en yakın şahidi sizlersiniz.

İSİM VERMEDEN AKŞENER’E YANIT VERDİ

Erdoğan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in dünkü grup toplantısındaki eleştirilerine de yanıt verdi. Erdoğan şöyle konuştu:

Bizim karşımıza patates, domates, sarımsak ile çıkanlar… İnanın stoklarda bunları çürütmüşlerdir. Bunları hep yakalalık. Çıkmış bir tane genel başkan, bayan, “mermiyle bunları birbirine karıştırıyor” diyor. Sen siyaseti birbirine karıştırıyorsun da farkında değilsin. Önce bunları masaya iyi yatıralım.

AKŞENER NE DEMİŞTİ?

Akşener, Erdoğan’ın sebze ve meyve fiyatlarındaki artış ile mermi fiyatlarını kıyaslamasına dünkü grup toplantısında yaptığı konuşmada tepki göstermişti. Akşener, “Bu sözün ülkenin Cumhurbaşkanı’nın ağzından çıkması büyük bir talihsizliktir. 2,5 katrilyon liraya aldığın o lüks uçağın kaç mermi eder? Önce bunu bir hesapla da sonra millete ahkam kesersin” ifadelerini kullanmıştı.

KILIÇDAROĞLU’NU HEDEF ALDI

Erdoğan, Mamak’ta düzenlenen toplu açılış töreninde de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef aldı. Kılıçdaroğlu’nun tazminat ödemeye mahkum olduğunu hatırlatan Erdoğan, “Kılıçdaroğlu her konuşmanda bir açık veriyorsun. Daha çok tazminat ödeyeceksin” ifadelerini kullandı.