Ambulans, buzdolabı derken Erdoğan yok listesine teksir kağıdını ekledi!

Yayın tarihi: 2 Haziran 2022 Perşembe 3:10 pm - Güncelleme: 2 Haziran 2022 Perşembe 3:43 pm

Daha önceki açıklamalarında “Ambulans, araba, buzdolabı yoktu” diyen Erdoğan, bu kez teksir kağıdının yokluğundan dem vurdu

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Final Yarışması ve Ödül Töreni’nde konuştu.

Erdoğan “İnşallah içinizden birileri uzaya gidecek. Birilerinin Neil Armstrong’u varsa bizim de Ahmet’imiz, Ayşe’miz, Fatma’mız var” dedi.

Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

‘BATININ İLMİNİ ALACAKSIN, AHLAKSIZLIĞINI DEĞİL’

“Dünyada Millet Kütüphanesi’nin eşi benzeri neredeyse yok. Müslüman Türk’e bu yakışır, biz de bunu yapıyoruz. Örneğin ben bu proje için birçok mimar arkadaşımı ‘Dünyayı dolaşacaksınız, beğendiklerini alacaksınız ve sonra projelendirip milletin evini yapacağız’ Sağolsun dünyayı dolaştılar. Mesele işte bu, bütün batının ilmini alacaksın, ahlaksızlığını değil ha, alacaksın ve ona da kendi mührünü vuracaksın.

Kılıçdaroğlu: Benim evlatlarım parayla pulla oynamıyor

‘BANA SIK SIK YORULMUYOR MUSUNUZ’ DİYE SORUYORLAR…’

Az önce perdede izledik, inşallah içinizden birileri bir veya ikisi, uzaya gidecek mi? Gidecek… İnşallah birilerinin Neil Armstrong’u varsa bizim de Ahmet’imiz, Ayşe’miz, Fatma’mız var. Bize düşen bunun altyapısını yapmak, yaptık. Şimdi de inşallah hazırlıklar devam ediyor. Bir an önce bunu da başta Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız, TÜBİTAK olmak üzere bu çalışma devam ediyor. Biz sık sık şu soruyla karşı karşıya kalıyoruz: Cumhurbaşkanım siz yorulmuyor musunuz? Ben de “Gençlerle birlikte yürüyen insan yorulur mu?” diyorum. Enerjiyi sizden alıyorum.

‘EVET ŞEHİTLERİMİZ VAR AMA…’

Meşhur Boraltan Köprüsü’nde askerlerimiz düşmanın eline bırakılmış, askerlerimiz dönemin yönetimine ‘Bizi düşmana teslim etmeyin, bizi siz öldürün ama teslim etmeyin’ demişlerdir. Maalesef düşmana teslim ettiler, o zaman bizim mehmetlerimiz düşman tarafından şehit edildiler. Teröristlerin inlerine girip onları gömüyorsak, gömmeye de devam edeceğiz. Şehitlerimiz var, evet. Ama şehitlerimizin 10, 15, 20 kat öldürülen teröristler var. Cuntacılar karşısında el pençe divan duran siyasetçileri, bürokratları unutmadık.

Erdoğan’ın ‘sürtük’ sözüne ilk suç duyurusu

‘BİZ YAŞADIK, BU NESİL BUNLARI YAŞAMASIN’

Geçmişte ülkemizdeki en büyük sıkıntılardan biri ders kitaplarıydı. Biz ders kitabı bulamazdık. Siz teksir kağıdı nedir bilir misiniz? Biz bunları abilerimizden satın alamazdık, vermezlerdi. Kırtasiyeci dükkanına gidersiniz, o kitabınız yok, 1 hafta sonraya size gün verirlerdi. Biz bunları yaşadık, dedik ki bu nesil bunları yaşamasın. Kitaplarınızı sıralarınızın üzerine koyalım ve eğitim-öğretim yılı başlarken yavrularımız kitaplarını sıralarının üzerinde görsünler. Bunu yapıyor muyuz? Yapıyoruz. Devam edecek miyiz? Evet, devam edeceğiz.

‘BUNLAR GÖKYÜZÜNE KAĞITTAN UÇAK BİLE FIRLATAMAZ’

2023 yılında bir Türk vatandaşını uzaya göndereceğimizi ilan etmiştik. 35 bin kişi sisteme kaydoldu. Başvurular 23 Haziran akşamına kadar devam edecek. Bu milli göreve ilgi gösteren herkese şükranlarımızı sunuyoruz. Aklınca alay edenlere de rastlıyoruz: Biri çıkmış her şey bitti sıra uzaya mı geldi diyor. Bunların vizyonu buna yetmez. Bunlar gökyüzüne kağıttan uçak bile fırlatamaz.

Bunlar dün İHA’larla da alay ediyordu, şimdi bizim İHA’mız SİHA’mız AKINCI’mız var mı? Var. Şu anda üretime yetişemiyorlar. Artık bunların mühimmatını da biz yapıyoruz. BAYKAR sağolsun başladı çalışmayı. Hem o İHA’yı hem yetmez dedi SİHA’yı ve şimdi de ailece AKINCI’yı ürettiler. Bu üretim devam ediyor, artık biz, bize çalışıyoruz. İşte Türk’ün gücü buradan geliyor. Bir uzay yarışında neler yapılabileceğini ortaya koyuyoruz, biz uzay yarışında olacağız hem de en ön saflarda olacağız. Belki de şimdi bu salonda o göndereceğimiz evladımız. Bu yarışı da müptezel zihniyetlerle değil, sizler gibi gözü uzayda olan pırıl pırıl gençlerimizle Teknofest kuşağıyla kazanacağız.”

‘Sürtük’ sözünü hakaret sayan mahkeme ceza vermişti