Erdoğan: Bitti o iş, bu yükten nasibinizi alacaksınız

Yayın tarihi: 2 Mart 2020 Pazartesi 12:55 pm - Güncelleme: 2 Mart 2020 Pazartesi 2:44 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara’da TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ve beraberindeki STK temsilcileriyle görüştü. Kapıların açıldığına ilişkin yapılan açıklamanın ardından, günlerdir sınır kapılarında yaşanan drama değinmeyen Erdoğan, “Eğer, bir yük paylaşımına Batı girmezse kapıları açarız dedim. Bunlar bu işi hafife aldılar. Şimdi kapıları açınca telefon telefon üstüne gelmeye başladı. ‘Kapıları kapattık, bitti o iş’ dedik. Rakam ciddi manada yükseldi” ifadelerini kullandı.

Sınırda ölüm! Yunan askerlerinin bir göçmeni öldürdü, alabora olan bottan bir çocuğun cansız bedeni çıkarıldı

Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle:

Ülkemizi terör örgütleriyle kuşatma, ekonomik tuzaklarla tökezletme peşinde olanlara aradıkları fırsatı vermeyeceğiz. Şunu unutmayalım; şubat ayının başlarında bir süreç başladı. 4 milyona yakın mülteci bizim ülkemizde. Şimdi de 1,5 milyon mülteciyi sınırlarımıza sürmek suretiyle bize bir yük daha getiriyor. Eğer, bir yük paylaşımına Batı girmezse kapıları açarız dedim. Bunlar bu işi hafife aldılar. Şimdi kapıları açınca telefon telefon üstüne gelmeye başladı. ‘Kapıları kapattık, bitti o iş’ dedik. Rakam ciddi manada yükseldi.

Bu akşam Bulgaristan Cumhurbaşkanı ile bir araya geleceğiz, Şansölye Merkel ile bir araya geleceğiz. 4’lü 5’li bir araya gelelim gibi teklifler var. Sayın Putin ile de bunu değerlendireceğiz. Ateşkesdir, diğer adımlardır bu adımları atar ve neticeye kavuştururuz.

Erdoğan’dan Suriye’ye: Bir süre sonra omuzlarının üzerinde o başlar da kalmayacak

‘ÇOK AĞIR BEDELLER ÖDETİYORUZ’

15 Temmuz’un hemen ardından ‘Başaramayacaksınız, milletimizi bölemeyeceksiniz, vatanımızı parçalayamacaksınız, bu ülkeye diz çöktüremeyeceksiniz’ dedik. Bugün de aynısını söylüyoruz. Bu sabah itibariyle, şu ana kadar 135 tank, 22 zırhlı araç, 45 top, 44 ÇNRA, 5 hava savunma rampası, 12 tanksavar, 29 uçaksavar, 1 İHA, 8 helikopter, 24 zırhlı araç, 9 mühimmat deposu, 2 uçak, 2 füze rampası, 2 bin 557 rejime ait asker ve orada yardımcı onlarla beraber bu mücadelenin içindeki kişiler etkisiz hale getirildi.

Kahraman askerlerimizi teröristler ve zalim Esed’in askerleriyle mücadele ediyor. Bize düşen üstümüze düşeni yapmak, ülkemizin kalkınmasını sağlamaktır. Her bir şehidimize karşılık onlarca rejim unsurunu etkisiz hale getirerek, çok ağır bedeller ödetiyoruz. Dün Neyrab havalanını da yerle yeksan ettik.

Sizden beklentimiz bu harekatımıza destek vermenizdir. Birileri silah, mühimmat göndersin bu mücadeleyi yürüteyim derseniz, geçmişte olduğu gibi sizi yaya bırakırlar. Şimdi bunları üretiyor ve bu mücadeleyi sürdürüyoruz.

Artık bizim yerli İHA’larımız, SİHA’larımız var. Bunlarla buralarda icra faaliyet yapıyoruz. Sizler daha çok çalışarak, üreterek, ihraç ederek, istihdam sağlayarak hem siz daha çok kazanacak, hem de ülkemize kazandıracaksınız.

Bir kez daha Bahar Kalkanı Harekatımıza destek verdiğiniz, acımıza ortak olduğunuz için sizlere şükranlarımı sunuyorum.